В Україні найвищий рівень смертності у світі – дані ЦРУ

Джерело: звіти ЦРУ про рівень смертності та народжуваності

Україна має найвищий у світі рівень смертності та найнижчий рівень народжуваності згідно з останніми даними Центрального розвідувального управління США (ЦРУ).

Згідно зі статистикою, смертність в Україні наразі досягає 18,6 на тисячу осіб, що є найвищим показником серед усіх країн. Литва посідає друге місце з рівнем смертності 15,02 на тисячу осіб, а Сербія третє місце – 14,9 смертей на тисячу осіб. До п’ятірки увійшли також Латвія і Румунія.

Щодо народжуваності, Україна займає останню позицію з показником 6 народжень на тисячу осіб. На передостанньому місці розташувався Сен-П’єр і Мікелон (французьке володіння), де народжуваність становить 6,4 на тисячу людей. Третє місце з кінця займає Марокко з показником 6,5. До п’ятірки антирейтингу увійшли також Японія і Андорра.

Найвищий рівень народжуваності у світі має Нігер з показником 46,6 народжень на тисячу осіб, що у 7,8 разів більше, ніж в Україні.

Російські ритейлери запустили попередні продажі нового iPhone 16, обходячи заборону компанії Apple на експорт до Росії.

Жителі трьох населених пунктів у Запорізькій області опинилися під блокадою з боку російських військ, не отримують гуманітарної допомоги та змушені пити дощову воду. Про це розповів начальник Оріхівської міської військової адміністрації Микола Вініченко.

В Bloomberg заявили, що Кремль використовує ютуб, щоб поширювати свої відео, проте обмежує доступ для росіян.

Сьогодні, 19 вересня, Верховна Рада в цілому прийняла нову постанову про зміну назв 327 населених пунктів у рамках дерусифікації.

Президент Румунії Клаус Йоганніс звернувся до парламенту з проханням дозволити створення на території країни морської навчальної бази для підготовки українських морських піхотинців. Ініціатива є частиною міжнародних зусиль для зміцнення обороноздатності України в умовах російської агресії.