Канада підтримала право України застосовувати західне озброєння по території РФ

Джерело: CTV News

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що Україні слід дозволити завдати ударів всередині Росії західним озброєнням.

“Канада повністю підтримує використання Україною зброї далекого радіусу дії, щоб запобігти і перешкодити подальшій здатності Росії погіршувати українське цивільне населення (та) інфраструктуру, і здебільшого вбивати невинних цивільних осіб у їхній несправедливій війні”, — сказав Трюдо.

Він прокоментував погрози Путіна про те, що НАТО втягне себе у війну, якщо дозволить Україні використовувати надану зброю для завдання дальніх ударів всередині Росії.

“[Путін] намагається глибоко дестабілізувати міжнародний порядок, заснований на правилах, який захищає нас усіх, не тільки в кожній демократії в усьому світі, але й у всіх країнах світу”, – сказав Трюдо.

Він додав, що саме тому “Україна повинна виграти цю війну проти Росії”.

В Києві в п’ятницю ввечері, 11 жовтня, представники ТЦК та поліціянти приїхали до Палацу спорту, де відбувався концерті “Океану Ельзи”.

Військовослужбовцю 56 окремої мотопіхотної бригади, який самовільно залишив частину і повідомив про це в соцмережах, Сергію Гнезділову Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід.

Фундація Олени Зеленської відновила центральний стадіон у Гостомелі, пошкоджений під час російської окупації в 2022 році.

У Росії оборонця “Азовсталі” Сергія Михайленка засудили до довічного ув’язнення в колонії суворого режиму у Сибіру.

У Ватикані Президент України Володимир Зеленський провів зустрічі з Папою Римським Франциском, держсекретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном і секретарем з відносин між державами та міжнародними організаціями архієпископом Полом Галлагером.