У Молдові чиновники за $10 000 допомагали росіянам отримати громадянство

Джерело: SPIA

У Молдові викрито злочинне угруповання, яке допомагало громадянам Росії незаконно отримати посвідку на проживання або громадянство.

За даними Служби внутрішньої безпеки та боротьби з корупцією Молдови (SPIA), угруповання складалося з фізичних та юридичних осіб, які створили компанії для консультацій з питань міграції.

Слідчі виявили, що деякі співробітники Головного інспекторату міграції підтримували угруповання, яке допомагало громадянам Росії уникнути військової служби або санкцій.

Члени угруповання знаходили росіян, які зверталися до них або через посередників для отримання посвідки на проживання чи відновлення громадянства Молдови, за що брали від $3000 до $10 000.

12 вересня правоохоронці обшукали офіси трьох компаній та Генеральний інспекторат міграції, вилучивши понад $90 тис., понад €12 тис., а також документи, контракти, мобільні телефони та інші речі, пов’язані з розслідуванням.

Актор Девід Швіммер нещодавно зізнався, що його кар’єра могла б піти зовсім іншим шляхом, якби він не відмовився від ролі у фільмі “Люди в чорному” 1997 року. На той час актор здобув велику популярність завдяки своїй ролі в серіалі “Друзі”, але він вирішив зосередитися на власному фільмі, замість того щоб прийняти пропозицію зіграти головну роль у культовому фільмі.

Росія проводить інформаційні маніпуляції, часто маскуючи їх під українські ініціативи, зокрема через створення псевдоукраїнських сторінок у соцмережах.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у п’ятницю, 20 вересня, здійснить візит до України.

Згідно з листом, який Reuters опублікував у четвер, Німеччина має намір схвалити близько 400 мільйонів євро військової допомоги Україні.

Студія “Квартал 95” без дозволу використала відео загиблого захисника Юрія Назаренка у випуску 25 серпня 2024 року. Це викликало обурення у близьких загиблого.