Камала Гарріс розміщує проукраїнську рекламу у ключових штатах США

Джерело: ТСН з посиланням на Politico

Віцепрезидентка США, яка є кандидаткою у президенти від Демократичної партії, Камала Гарріс розміщує в ключових штатах рекламу з підтримкою України. 

Демократичний відділ американського комітету super PAC розмістить рекламу в трьох ключових штатах – Пенсильванія, Мічиган та Вісконсин. Саме в цих штатах проживає значна кількість населення, що має коріння з Польщі, України, Литви та інших країн Східної Європи.

Під час дебатів Гарріс звернулася до американців з Пенсильванії, які мають польське походження, і заявила, що Польща може стати наступною ціллю Росії після України.

“Якби Дональд Трамп був президентом, Путін сидів би зараз у Києві”, – сказала вона.

Видання зазначило, що таким чином команда Гарріс прив’язує свою кампанію до громад, для яких війна в Україні має більше особистого значення, і намагаючись переконати їх, що Трамп залишить Україну та союзників на східному фланзі НАТО.

За даними Politico, у Пенсильванії проживає понад 700 тисяч американців польського походження і близько 122 тисячі українського походження. У Мічигані – близько 900 тисяч польських американців і 40 тисячі американців українського походження, а у Вісконсині – близько 480 тисячі польських американців.

Росія проводить інформаційні маніпуляції, часто маскуючи їх під українські ініціативи, зокрема через створення псевдоукраїнських сторінок у соцмережах.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у п’ятницю, 20 вересня, здійснить візит до України.

Згідно з листом, який Reuters опублікував у четвер, Німеччина має намір схвалити близько 400 мільйонів євро військової допомоги Україні.

Студія “Квартал 95” без дозволу використала відео загиблого захисника Юрія Назаренка у випуску 25 серпня 2024 року. Це викликало обурення у близьких загиблого.

З Яною Баріновою Букви зустрілися у Відні (Австрія), в межах щорічної події viennacontemporary – провідного…