OpenAI запускає моделі зі здібностями до «міркування», які «дуже схожі на людину»

Джерело: The Guardian

Компанія OpenAI оголосила, що запускає серію моделей штучного інтелекту “Полуниця”, призначених для того, щоб детальніше обробляти відповіді на запити для розв’язання важких проблем.

Ці моделі здатні обмірковувати складні завдання та можуть розв’язувати складніші проблеми, ніж попередні моделі, повідомляє компанія.

OpenAI використовував кодову назву “Полуниця” для внутрішнього позначення проєкту, а анонсовані моделі він назвав o1 і o1-mini. O1 вже доступний у ChatGPT та його API.

У своєму блозі OpenAI повідомив, що модель o1 набрала 83% на відбірковому іспиті до Міжнародної олімпіади з математики в порівнянні з 13% попередньої моделі GPT-4o.

Модель також покращила продуктивність у питаннях конкурентного програмування та перевищила точність людського рівня PhD в еталонних наукових проблемах, повідомила компанія.

Дослідники відзначили, що продуктивність моделі штучного інтелекту для розв’язання складних проблем, як правило, покращується, коли цей підхід використовується як метод підказки. OpenAI тепер автоматизував цю можливість, щоб моделі могли розв’язувати проблеми самостійно, без підказок користувача, заявила компанія.

У Коломиї, що на Івано-Франківщині, в жіночому психоневрологічному інтернаті, працівниця, ймовірно, побила свою підопічну.

У Тбілісі у власному помешканні знайшли мертвою трансгендерну модель, учасницю конкурсу краси Miss Trans Star International Кесарію Абрамідзе.

Галицький районний суд Львова продовжив досудове розслідування у справі вбивства мовознавиці Ірини Фаріон ще на шість місяців.

Проти Гарві Вайнштейна з’явилося нове обвинувачення. Прокуратура не оприлюднила подробиць, а адвокат Вайнштейна заявив, що він не знає нічого про нову обвинувачувачку.

Актор Девід Швіммер нещодавно зізнався, що його кар’єра могла б піти зовсім іншим шляхом, якби він не відмовився від ролі у фільмі “Люди в чорному” 1997 року. На той час актор здобув велику популярність завдяки своїй ролі в серіалі “Друзі”, але він вирішив зосередитися на власному фільмі, замість того щоб прийняти пропозицію зіграти головну роль у культовому фільмі.