Чоловіча та жіноча збірні України з шахів почали змагання з трьох перемог поспіль

Джерело: “Чемпіон”

В угорській столиці Будапешті відбулися матчі третього туру 45 шахової Олімпіади.

Чоловіча збірна України з мінімальним рахунком перемогла Австралію (2,5:1,5). Перша партія завершилась нічиєю Андрія Волокітіна. Надалі поступився Василь Іванчук. Утім Руслану Пономарьову та Антону Коробову вдалося виправити ситуацію.

Тим часом жіноча збірна України впевнено перемогла команду Ізраїлю з рахунком 3:1. Свої партії Анна Ушеніна та Інна Гапоненко, внічию зіграли Юлія Осьмак та Євгенія Долуханова.

Як зазначається, напередодні чоловіча збірна перемогла Туніс та Уругвай, а жінки здолали Киргизстан та Литву.

Довідка. Шахова Олімпіада-2024 відбувається за швейцарською системою (турнірна система, при якій у кожному наступному турі зустрічаються супротивники з однаковою або близькою кількістю очок — прим.), отже обидві українські команди гратимуть проти команд, які також виграли три свої поєдинки.

У четвер, 19 вересня, російський суд ув’язнив студента на майже два місяці за позитивні заяви про український воєнізований підрозділ.

Учасники художнього проєкту “МУР” повідомили, що перед їхньою виставою в Ужгороді, яка відбулась 18 вересня, працівники ТЦК мобілізували технічний склад команди.

Фільм “Росіяни на війні” режисерки Анастасії Трофімової, яка раніше працювала на телеканалі Russia Today, планують 4 рази показати на кінофестивалі в Цюриху.

Група колишніх радників та агентів експрезидента США Дональда Трампа допомогла створити проросійський вебсайт Intelligencer, який зазвичай розповсюджує дезінформацію. На сайті, зокрема, публікують фейки про війну в Україні, вибори та вакцини.

Хакери з Dark Angels, які стоять за кібератакою на американську компанію, що займається розповсюдженням фармацевтичних препаратів Cencora Inc., отримали виплату розміром у 75 мільйонів доларів США, що стало найбільшою виплаченою сумою за вимагання у кіберпросторі.