Близько 30 БпЛА атакували низку російських регіонів

Джерело: пресслужба міноборони РФ

Російське оборонне відомство поінформувало про ймовірне “знищення” 29 безпілотників у ніч на 15 вересня. Низка російських регіонів зазнали атаки дронів.

Так, у міноборони РФ інформують, що засобами ППО “знищено” двадцять дев’ять українських безпілотних літальних апаратів, з яких: п’ятнадцять збито над територією Брянської області; п’ять – над Курською областю; чотири – над Смоленською областю; два — над Орловською областю та по одному — над територіями Білгородської, Калузької та Ростовської областей.

У пресслужбі додали, що Збройні сили України використовували дрони літакового типу.

За словами губернатора Брянської області Олександра Богомаза, внаслідок “падіння уламків” ніхто не постраждав, руйнувань немає. Аналогічні заяви зробила влада Смоленської, Ростовської та Калузької областей РФ.

  • У ніч на 1 вересня безпілотники атакували Конаківську ГРЕС у Тверській області, Росія. На місці удару зайнялася масштабна пожежа.
  • Уночі 22 серпня безпілотники атакували Росію, зокрема аеродром “Мариновка” у Волгоградській області. Місцеві мешканці повідомляють про вибухи.
  • 16 серпня Головне управління розвідки атакувало дронами російську авіабазу “Саваслейка”, знищивши три літаки та пошкодивши ще п’ять.
  • Уночі 10 травня невідомі БпЛА атакували нафтопереробний завод у Калузькій області РФ. На місці атаки виникла пожежа.

У четвер, 19 вересня, російський суд ув’язнив студента на майже два місяці за позитивні заяви про український воєнізований підрозділ.

Учасники художнього проєкту “МУР” повідомили, що перед їхньою виставою в Ужгороді, яка відбулась 18 вересня, працівники ТЦК мобілізували технічний склад команди.

Росія проводить інформаційні маніпуляції, часто маскуючи їх під українські ініціативи, зокрема через створення псевдоукраїнських сторінок у соцмережах.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у п’ятницю, 20 вересня, здійснить візит до України.

Згідно з листом, який Reuters опублікував у четвер, Німеччина має намір схвалити близько 400 мільйонів євро військової допомоги Україні.