Порошенко закупив для ЗСУ 80 «Мавіків» і мікросхеми для 2000 «Цукорків»

Джерело: пресслужба Євросолідарності

Лідер фракції “Європейська солідарність” Петро Порошенко придбав для Сил оборони 80 “Мавіків” з тепловізорами, а також мікросхеми для 2000 детекторів дронів “Ванільний цукорок”.

Вже найближчим часом військове обладнання вирушить на передову.

Своєю чергою, протягом минулого місяця держава передала у ЗСУ лише 50 таких дронів, тоді як вони вкрай потрібні на фронті.

Один відомий блогер і військовий розповів, що за останній місяць держава передала до Збройних Сил України лише 50 тепловізійних “Мавіків”. Кілька годин тому ми розвантажили 80 таких дронів, що на 50% більше за закупівлю держави за останні 30 днів, – зауважив пʼятий президент, перебуваючи на складі.

Політик додав, що вже зовсім скоро допомога вирушить до підрозділів, котрі несуть службу на різних гарячих напрямках, позаяк хлопці потребують забезпечення “тут і зараз”.

Загалом з початку 2024 року Порошенко спорядив військовим 40 000 FPV-дронів, 1 000 “Цукорків”, а також 1 500 денних та 260 нічних “Мавіків” на загальну вартість 800 мільйонів гривень.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.