Росіяни стратили мечем українського військовополоненого

Джерело: Дмитро Лубінець

У соцмережах поширили кадри страти мечем українського військовополоненого росіянами. Правдивість кадрів підтвердив омбудсман Дмитро Лубінець.

На кадрах видно, що в українського захисника зав’язані руки скотчем. На мечі, який окупанти увігнали в українця, напис “За Курськ”.

Лубінець підтвердив, що розповсюджені кадри є правдивими. Він наголосив, що це черговий воєнний злочин росіян.

“Рівень варварства й кровожерливості неможливо осягнути. Такі дії є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими!Скільки ще світ дивитиметься, як Росія відкрито демонструє зневагу до будь-яких норм і законів?”, – написав він.

Омбудсман додав, що направив листи до Міжнародного комітету Червоного Хреста та Організації Об’єднаних Націй, аби вони зафіксували ще одне порушення прав людини з боку росіян.

Лубінець наголосив, що такі страти мають на меті деморалізувати українців, проте це навпаки повинна змусити суспільство стати рішучішим і боротьбі з агресором.

Двоє людей вважаються зниклими безвісти, а близько 1 000 осіб евакуйовано після повеней і зсувів на півночі Італії, в регіоні Емілія-Романья.

Південь Німеччини “тероризують” середземноморські мурахи, які перегризають дроти електрокабелів та інтернету.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

Колишнього співробітника ЦРУ (Центральне розвідувальне управління США), який накачував наркотиками й піддавав сексуальному насильству десятки жінок, засудили до 30 років ув’язнення.

Культовий персонаж DC Бетмен, який вперше дебютував у коміксах у березні 1939 року, отримає зірку на Голлівудській алеї слави.