Російські обстріли Херсонщини: двоє загиблих, серед них дитина, та троє поранених

Джерело: Херсонська ОДА

Минулої доби, 16 вересня, російські війська обстріляли низку населених пунктів Херсонської області. Є жертви.

Під ворожим вогнем та авіаударами були Антонівка, Берислав, Зміївка, Олександрівка, Новоолександрівка, Українка, Шевченківка, Садове, Придніпровське та місто Херсон.

Внаслідок атаки відомо, що двоє людей загинули, серед них дитина, та ще троє – дістали поранення.

Окупанти влучили в заклад культури та житлові квартали населених пунктів області, зокрема шість приватних будинків. Також пошкодили складське приміщення та приватні автомобілі.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.