Фрідріх Мерц висуватиметься на пост канцлера Німеччини від опозиційного блоку ХДС/ХСС

Джерело: BILD

Лідер Християнсько-демократичної спілки Фрідріх Мерц буде кандидатом на пост канцлера від опозиційного блоку ХДС/ХСС.

Як стало відомо, глава ХСС Маркус Зедер погодився не виставляти свою кандидатуру на посаду канцлера на майбутніх федеральних виборах, котрі відбудуться у вересні 2025 року. Зедер приїхав напередодні увечері до Берліна, де у нього відбулися переговори з лідером ХДС Фрідріхом Мерцем.

Джерело: BILD

Вже найближчим часом Мерц і Зедер спільно планують оголосити своє рішення на пресконференції. На ній, за інформацією BILD, офіційно анонсують, що Мерц очолить ХДС/ХСС у федеральній виборчій кампанії 2025 року.

На минулих парламентських виборах у 2021 році Зедер, який також очолював на той момент ХСС, критикував кандидата від ХДС Арміна Лашета, котрий виграв у нього боротьбу за те, щоб стати кандидатом у канцлери. Тепер ця ситуація не повинна повторитись, позаяк політики опозиційного блоку змогли заздалегідь домовитися між собою.

Додамо, раніше лідер ХДС Мерц заявив про відповідальність Китаю за численні війни по всьому світу.

  • Партії із правлячої коаліції не задумалися “ні на секунду” про дострокові вибори до Бундестагу, заявив офіційний представник уряду Штеффен Гебештрайт, коментуючи заклик опозиції на тлі слабких результатів коаліційних партій на виборах до Європарламенту.
  • Віцепрезидентка Європейської комісії з цінностей і прозорості Віра Йоурова заявила, що Президент РФ Володимир Путін та “інші ворожі актори” можуть зловживати відсутністю регулювання платформи Telegram для поширення фейкових новин у східних країнах Європейського Союзу.
  • Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко зазначив, що результати виборів до Європарламенту стали поразкою глави РФ Володимира Путіна та перемогою проукраїнських політичних сил.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

Республіканці в Палаті представників звинуватили адміністрацію президента США Джо Байдена в брехні американцям щодо виведення військ США з Афганістану у 2021 році.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.