Американський Citibank оголосив про вихід з ринку РФ

Джерело: The Moscow Times

Американський Citibank, який є одним із найбільших західних банків на російському ринку, згортає свою роботу в РФ.

Зазначається, що з 15 листопада російська “дочка” банку закриє останнє чинне відділення, яке працювало з роздрібними клієнтами.

У заяві йдеться, що офіс в Москві припинить роботу через два місяці, у зв’язку з чим клієнтам Citibank рекомендує “розглянути інші варіанти розміщення коштів і завершити всі свої операції”.

З 20 вересня перестануть працювати всі дебетові картки Citibank, з 25 вересня – зупиняться операції за Системою швидких платежів ЦБ, а також перекази, отримання готівки на терміналі, а також покупки за QR-кодом.

Citigroup входив до топ-20 у РФ за обсягом активів.

Компанія запланувала продати свій роздрібний бізнес у Росії ще на початку 2021 року, а після вторгнення в Україну вирішила де-факто його закрити.

Сукупні активи іноземних кредитних організацій у РФ на початок 2024 року становили 66 млрд доларів, що вдвічі нижче довоєнного 2021 року (119 млрд доларів), і майже вчетверо менше за рекорд, встановлений 2012 року (239 млрд доларів).

19 вересня близький соратник президента РФ Володимира Путіна “попередив” західні уряди, що почнеться ядерна війна, якщо вони дадуть зелене світло Україні використовувати далекобійне озброєння для ударів по території Росії.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

26 вересня президент США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.