США вже ознайомилися з планом Зеленського щодо закінчення війни – пані посол при ООН

Джерело: Голос Америки

Постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд поінформувала, що Вашингтон вже ознайомився з планом президента Володимира Зеленського стосовно закінчення війни.

Ми бачили мирний план президента Зеленського. Ми вважаємо, що він викладає стратегію та план, які можуть працювати. І нам потрібно побачити, як ми можемо сприяти цьому, спілкуючись з усіма главами держав, які будуть тут, у Нью-Йорку. Отже, знову ж таки, ми сподіваємось досягти певного прогресу. Ось для чого ми тут, – заявила пані посол під час пресконференції, присвяченій початку нової 79 Генеральної Асамблеї ООН.

Окрім цього, вона додала, що США ніколи не втрачали надії знайти шлях до миру. Це те, над чим президент США Джо Байден “старанно працював” протягом року щодо ситуації в Газі та понад два роки, маючи справу з ситуацією в Україні. Грінфілд висловила сподівання, ми сторони зможуть досягти певного прогресу в цьому.

Нещодавно Володимир Зеленський заявив, що зустрінеться з президентом США Джо Байденом “цього місяця”, щоб представити йому свій “план перемоги” щодо того, як завершити війну.

Планується моя зустріч із президентом Джо Байденом. Я представлю йому план перемоги, – сказав Зеленський на міжнародній конференції в Києві.

Він не повідомив конкретних подробиць свого плану перемоги, зазначивши лише, що його пропозиція включатиме “систему взаємопов’язаних рішень, які дадуть Україні достатньо влади – достатньо, щоб перевести цю війну на курс до миру”.

Президент також звинуватив Захід у тому, що він занадто “боїться”, щоб навіть згадувати про можливість збивати російські ракети та безпілотники, якими Росія атакує Україну, хоча вони допомагають Ізраїлю це зробити.

Окрім того, Зеленський зауважив, що має на меті провести ще один міжнародний мирний саміт із окресленням свого бачення припинення війни, на який запросять Росію.

Згодом глава держави заявив, що у вересні поділиться “планом перемоги” з обома кандидатами у президенти США – Камалою Гарріс та Дональдом Трампом.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.