Трамп програв суд щодо використання хіта британського співака Едді Гранта

Джерело: BBC

Кандидата на президентську посаду США від республіканців Дональда Трампа зобов’язали виплатити компенсацію британському співаку та автору пісень Едді Гранту за використання його пісні “Electric Avenue” без відповідного дозволу.

Федеральний суддя у Мангеттені постановив, що Трамп порушив авторські права Едді Гранта на його пісню 1983 року, і тепер він має відшкодувати збитки, а також сплатити судові витрати співака.

За даними агенції, 76-річний Грант понад чотири роки судився з Трампом через його передвиборчий відеоролик 2020 року, в якому використано 40-секундний фрагмент пісні Гранта.

Відеоролик переглянули 13,7 млн разів, перш ніж соцмережа Twitter, тепер відома як X, видалила його.

Суддя Джон Келтл відхилив аргументи адвокатів Трампа про те, що відео у соцмережі Twitter було захищено доктриною добросовісного використання авторського права, яка дозволяє використовувати захищені твори в певних ситуаціях.

19 вересня близький соратник президента РФ Володимира Путіна “попередив” західні уряди, що почнеться ядерна війна, якщо вони дадуть зелене світло Україні використовувати далекобійне озброєння для ударів по території Росії.

Міністерство внутрішніх справ України запропонувало Португалії допомогу в боротьбі з масштабними пожежами, які охопили центральну та північну частини країни.

У Верховному Суді прокурори домоглися повернення до комунальної власності земельної ділянки, виділеної Київрадою приватному товариству для забудови. Мова про земельну ділянку біля озера Вирлиця, яка ще з 1994 року зарезервована як цінна природна територія, що має значну рекреаційну цінність.

У Шотландії водолази виявили уламки британського військового судна, який було потоплено німецьким підводним човном у Північному морі майже 110 років тому.

Нове дослідження, засноване на ДНК, отриманій з людських кісток і зубів, витягнутих зі стародавніх поховань у Скандинавії – семи з району у Швеції під назвою Фальбігден, одного з прибережних районів Швеції неподалік від Гетеборга і одного з Данії, – припускає, що причиною неолітичного занепаду населення Північної Європи близько 5 000 років тому могли стати хвороби, зокрема чума.