У гастрономічному путівнику «Мішлен» вперше з’явився ресторан української кухні

Джерело: Міністерство закордонних справ України

Ресторан української кухні вперше увійшов до рекомендацій найвпливовішого гастрономічного путівника MICHELIN Guide. Зокрема йдеться про ресторан Anelya в Чикаго.

Зазначається, що в 2023 році власник ресторану та шеф-кухар Джонні Кларк вперше відвідав Харків, де народилася його бабуся, Анеля Очатинська. Ця подорож надихнула його на відкриття ресторану, названого на її честь, який би просував українську традиційну та сучасну кулінарну традицію у США.

Ресторан, відкритий у жовтні минулого року, спеціалізується на сучасній українській кухні, яка поєднує традицію та сучасні кулінарні стилі. Серед основних страв – борщ, вареники, локшина, полтавські галушки, голубці, банош, пампушки та інші. На десерт можна замовити Київський торт, ряжанку або екзотичний “наполеон” з кремом із чорного чаю.

У коментарі Chikago Global Джонні Кларк розповів, що вважає свій ресторан “політичною заявою” світу про те, що українська кухня – “це не просто російська з родзинкою”, і що вона заслуговує на власну зірку Мішлен.

Довідка. Гід Мішлен – це авторитетний ресторанний та готельний довідник, що видається компанією Michelin. Гід Мішлен надає рекомендації щодо ресторанів та готелів, а також оцінює їх за допомогою зірок.

У Верховному Суді прокурори домоглися повернення до комунальної власності земельної ділянки, виділеної Київрадою приватному товариству для забудови. Мова про земельну ділянку біля озера Вирлиця, яка ще з 1994 року зарезервована як цінна природна територія, що має значну рекреаційну цінність.

У Шотландії водолази виявили уламки британського військового судна, який було потоплено німецьким підводним човном у Північному морі майже 110 років тому.

Нове дослідження, засноване на ДНК, отриманій з людських кісток і зубів, витягнутих зі стародавніх поховань у Скандинавії – семи з району у Швеції під назвою Фальбігден, одного з прибережних районів Швеції неподалік від Гетеборга і одного з Данії, – припускає, що причиною неолітичного занепаду населення Північної Європи близько 5 000 років тому могли стати хвороби, зокрема чума.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.

Колегія суддів ВАКС визнала винуватим суддю Зарічного суду міста Суми Миколу Шершака в одержанні хабаря і засудила його до позбавлення волі строком на сім років.