У Британії чоловіка можуть ув’язнити за те, що він пофарбував будинок у рожевий колір

Джерело: Daily Mail

Місцева рада Кентербері, графство Кент, Велика Британія, пригрозила орендодавцю тюремним ув’язненням за те, що він пофарбував рожевою фарбою фасади будинку 16-го століття.

Фото: SWNS

Як розповіли у виданні, Крістофер Невілл домігся дозволу перефарбувати будинок у світліший відтінок рожевого, однак будівлю внесли до “чорного списку Grade II”.

“Я отримав листа в той самий день, коли фарбував будинок у колір, схвалений радою. Мені сказали внести зміни, щоб уникнути штрафу або в’язниці”, – розповів чоловік.

Зазначається, що місцева влада вперше звернула увагу на діяльність Невілла у 2023 році – після того, як він без дозволу пофарбував зовнішні стіни історичного будинку в яскравий лососевий відтінок. Посадовці тоді зауважили, що це не відповідає стилю центру міста. За їхніми словами, надмірна кількість вивісок, ліхтарів і фарб перетворює вулицю на “другосортний Лас-Вегас”.

Представники міської ради запевнили, що їхня робота була “дуже добре сприйнята громадою”, визнавши при цьому, що слід було провести ретельнішу перевірку, перш ніж надсилати листа Невіллу.

Після повторного огляду будинку посадовці видали новий припис, який зобов’язує орендодавця зменшити яскравість фарби та зняти вивіски.

“Щойно недоліки будуть виправлені, ми відкличемо повідомлення про припис”, – заявили в міськраді.

Міністр оборони Йоав Галант заявив, що удар Ізраїлю по Ірану у відповідь на його атаку минулого тижня буде “смертоносним, точним і несподіваним”.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 11 жовтня заходи обмеження споживання не прогнозуються. Водночас у компанії закликали споживати електроенергію ощадливо.

Пізно ввечері 9 жовтня Росія вдарила балістичною ракетою по Одеському району, внаслідок чого загинули вісім осіб, а 11 отримали поранення. Як виявилось, окупанти також знищили гуманітарний вантаж для Палестини.

Українські військові медики щодня ризикують життям під обстрілами, щоб вчасно дістатися до поранених, стабілізувати їхній…

Мати американського репера Шона Комбза, відомого як P. Diddy, вперше прокоментувала арешт сина, якого звинувачують у торгівлі людьми та сексуальному насиллі.