Зеленський заявив про нарощування потенціалу морського коридору

Джерело: Володимир Зеленський/Фейсбук

18 вересня президент Володимир Зеленський зауважив, що попри війну і російський терор, Україна продовжує бути донором глобальної продовольчої безпеки для десятків країн світу.

І ми нарощуємо наші спроможності, – запевнив глава держави.

Зауважується, що за понад рік роботи експортного морського коридору транспортовано вже 70 млн тонн вантажів. Загалом з українських портів вийшло більш ніж 2500 суден.

Порти Азії, Африки, Європи та Америки приймають наші, українські вантажі. Країни від Єгипту до Індонезії, від Тунісу і Лівії до Індії, від Алжиру до Китаю отримали наше, українське зерно, – додав президент.

Окрім цього, Зеленський зауважив, що завдяки гуманітарній ініціативі “Зерно з України” в Ефіопії, Сомалі, Ємені та Судані щонайменше сотні тисяч сімей та мільйони людей отримали необхідне продовольство.

  • Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Європейська комісія виділить 50 мільйонів євро на відновлення українських портів, які постраждали від російських атак.
  • Через порти Великої Одеси вдалось вивезти понад 60 млн тонн товарів за 11 місяців роботи українського морського коридору.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

26 вересня президент США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.