Ворог атакував Харків ракетами: є загроза повторних ударів

Джерело: Олег Синєгубов/Телеграм

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

За попередніми даними, зафіксовані удари у Шевченківському районі Харкова на відкритій території. Інформації щодо постраждалих не надходило, – повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

Синєгубов також попередив про загрозу повторних ударів по місту.

Своєю чергою, моніторингові канали повідомляють, що ворог здійснив ракетний обстріл Харкова. Загалом інформують про п’ять ракет.

Тоді як Повітряні сили ЗСУ попередили про загрозу застосування балістичного озброєння зі сходу.

Згодом мер міста Ігор Терехов уточнив, що удари прийшлися по лісосмузі Шевченківського району. Також він зауважив, що наразі встановлюється тип ракет. На місці “прильотів” пожежа.

Постраждали житлові будинки, що знаходяться неподалік від епіцентрів вибухів – вибиті шибки. Інформація щодо постраждалих уточнюється. Обстеження місць ракетних ударів триває, – додав очільник міста.

Нагадаємо, 17 вересня російські війська КАБами атакували Харків. Відомо про шістьох поранених, четверо з них – рятувальники. Ворог завдав двох ударів по Київському району. Один із них – по відкритій території. Також відомо про влучання у лісосмузі поблизу торговельного центру.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.

19 вересня близький соратник президента РФ Володимира Путіна “попередив” західні уряди, що почнеться ядерна війна, якщо вони дадуть зелене світло Україні використовувати далекобійне озброєння для ударів по території Росії.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.