Ізраїль перекидає війська до Лівану

Джерело: Ynet

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Так, у самому секторі Гази залишилися 162-а та 252-а дивізії. Раніше міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант анонсував початок нової фази війни.

Центр тяжкості зміщується північ. Ми перенаправляємо сили, ресурси та енергію на північ. Я вірю, що ми на порозі нової фази у цій війні, і нам треба адаптуватись. Нам буде потрібна послідовність, ця війна вимагає величезної сміливості, рішучості та наполегливості, — наголосив міністр.

Відповідне рішення ухвалили на тлі серії вибухів у Лівані. 17 та 18 вересня там відбулися масштабні детонації пейджерів, радіостанцій, рацій та іншої техніки угруповання “Хезболла”. Понад 20 осіб загинули, постраждали кілька тисяч.

Представники “Хезболли” звинуватили у вибухах ізраїльські спецслужби, котрі використовували віруси або встановили вибухівку у пристрої.

За повідомленням ЗМІ пейджери бойовиків ліванського угруповання Хезболла, у які Моссад заклав вибухівку, могли виготовити у Будапешті (Угорщина).

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

Угорщина за Нідерландами оголосила про намір відмовитися від дотримання міграційних правил Європейського Союзу, повідомив міністр із європейських справ Угорщини Янош Бока.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.

19 вересня близький соратник президента РФ Володимира Путіна “попередив” західні уряди, що почнеться ядерна війна, якщо вони дадуть зелене світло Україні використовувати далекобійне озброєння для ударів по території Росії.