ВАКС оголосив нардепа Одарченка у розшук

Джерело: засідання ВАКС

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.

Суд задовольнив клопотання прокурора, оголосивши Одарченка, уродженця Харкова, у розшук. Це рішення набирає чинності негайно і не підлягає оскарженню.

18 вересня Одарченко не з’явився на заплановане судове засідання, де мав відбутися його допит, і не повідомив причин неявки ані суду, ані прокурору. Захисники нардепа також не змогли надати інформацію про його місце перебування, зазначивши, що наразі з ним відсутній зв’язок.

Клопотання прокурора про стягнення внесеної Одарченком застави та зміну запобіжного заходу на більш суворий буде розглянуто судом 23 вересня.

Нагадаємо, Одарченко вийшов під заставу в 15 млн гривень. За версією слідства, він намагався дати хабар у розмірі 50 тисяч доларів за сприяння у виділенні коштів на ремонт університету, підконтрольного йому

  • Прокурорка Спеціалізованої антикорупційної прокуратури під час засідання у справі нардепа від “Слуги народу” Андрія Одарченка заявила, що депутат, ймовірно, покинув територію України.
  • Печерський районний суд Києва заочно обрав запобіжний захід народному депутату Артему Дмитруку у вигляді тримання під вартою. Нардеп втік з країни 24 серпня.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.