У Харкові затримали агента, який наводив російські КАБи на оборонців Харківщини

Джерело: Служба безпеки України у Фейсбуці

Служба безпеки України затримала у Харкові агента російської воєнної розвідки, який коригував удари керованими авіабомбами (КАБ) по позиціях українських військових. Основними цілями агента були тимчасові базування Сил оборони, що брали участь у бойових діях на Харківському напрямку.

42-річний мешканець Харкова був завербований російською розвідкою через свої прокремлівські погляди, публічно висловлені в Телеграм-каналах. Чоловік збирав координати українських військових об’єктів і передавав їх російським кураторам через месенджери. Агент використовував Google Maps для фіксації позицій та надсилання даних.

СБУ виявила його діяльність ще на ранній стадії, що дозволило своєчасно убезпечити позиції українських військ. Після затримання у нього вилучили мобільний телефон, який використовувався для передачі розвідувальної інформації.

Фото: Управління СБ України в Харківській області

Йому повідомлено про підозру за статтею “державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану”, йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.