Олімпійський чемпіон зі стрільби з Туреччини патентує свою «фірмову» позу

Джерело: Hürriyet Daily News

Олімпійський чемпіон із Туреччини Юсуф Дікеч, який у парі з Шеввал Тархан здобув срібло на Іграх зі стрільби з пневматичного пістолета, вирішив оформити право на свою особливу позу, яка стала приводом для мемів по всьому світу.

Тренер спортсмена, Ердінч Білгілі, заявив, що крок із захисту комерційного використання пози зроблено спортсменом у відповідь на спроби інших зареєструвати її без згоди Дікеча.

“Отримавши інформацію про численні ініціативи щодо реєстрації торгових марок, здійснені без відома Юсуфа Дікеча, ми подали заявку близько тижня тому. Інші заявки відхилено”, – пояснив він.

Як зазначається, розслаблена поза турецького спортсмена із рукою в кишені під час стрільби стала популярним мемом та об’єктом наслідування. Її повторювали Ілон Маск, нападник “Челсі” Ніколас Джексон та інші знаменитості.

Експорт нафтопродуктів з РФ відновився у першій половині вересня завдяки зростанню потоків дизельного пального та мазуту на тлі покращення темпів переробки.

Речник ЦАХАЛ контр-адмірал Даніель Хагарі повідомив журналістам, що ізраїльські ВПС “продовжують працювати на повну потужність і сьогодні ввечері також продовжуватимуть завдавати потужних ударів на Близькому Сході, як це було впродовж минулого року”.

У міноборони РФ поінформували, що російська влада розпочала підготовку до масового відправлення підсудних на повномасштабну війну проти України.

Кандидат на посаду президента США від республіканців Дональд Трамп хоче відставки віцепрезидентки Камали Гарріс та закликав оголосити їй імпічмент.

У Великій Британії на аукціоні продали пасмо волосся піонерки медсестринства Флоренс Найтінгейл за понад 3,6 тисячі фунтів стерлінгів.