Миколі Тищенку продовжили домашній арешт на два місяці

Джерело: Офіс генпрокурора

Народному депутату Миколі Тищенку продовжили цілодобовий домашній арешт ще на два місяці, до 16 листопада.

На два місяці продовжили також обов’язки Тищенка: інформувати про зміну місця проживання, уникати спілкування з визначеними судом особами, залишити закордонний паспорт і носити електронний браслет.

Що передувало?

20 червня у Дніпрі стався конфлікт між невідомими особами у формі та балаклавах і колишнім військовослужбовцем спецпідрозділу ГУР МОУ “KRAKEN” Дмитром Павловим. До інциденту причетний і народний депутат Микола Тищенко.

Сам нардеп стверджував, що разом з поліціянтами, проводив обшуки у шахрайських ботофермах у Дніпрі.

Водночас зовсім іншу версію конфлікту повідомив журналіст Денис Кошельник. Він зауважив, що Тищенко, під виглядом боротьби з колл-центрами, навідується до таких офісів, аби отримувати від них відсотки.

У ГУНП у Дніпропетровській області повідомили, що за фактом інциденту відкрито два кримінальні провадження. Зокрема у поліції повідомили, що на 33-річного напали невідомі особи у камуфльованому одязі та балаклавах, та завдали йому тілесних ушкоджень і незаконно утримували.

Сам Тищенко після розголосу повідомив, що конфлікт нібито виник в результаті “перешкоджання діяльності правоохоронців та нападу невідомих чоловіків на слідчого опергрупи”.

Він додав, що люди, які приїхали нібито “на місце вчинення злочину”, намагались захистити ботоферму, зірвати слідчі дії, приховати факти роботи шахрайського колл-центру і відволікти слідство, щоб вивезти техніку.

“Більше того, вони не чинні військові. А після недовгої служби списані за “опікунство”. Раптом”, – заявив нардеп.

Згодом стало відомо, що разом з Тищенком участь у конфлікті брав співробітник поліції Києва.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.