У Польщі арештували ексадвоката померлого російського олігарха Березовського

Джерело: Reuters

У Польщі арештовано колишнього адвоката померлого російського олігарха Бориса Березовського у межах розслідування про напади на російських опозиціонерів.

Про арешт адвоката, якого прокурори називають лише Анатолій Б., першими розповіли незалежні росЗМІ, повідомило польське радіо RMF FM.

У польскій прокуратурі арешт підтвердили, однак не назвали причину.

“Я можу підтвердити, що громадянин Анатолій Б. затриманий у Польщі і йому висунули звинувачення… Суд призначив досудовий арешт терміном на три місяці”, – повідомили у прокуратурі у коментарі Reuters.

За останні місяці у Польщі арештували кількох осіб у зв’язку з диверсіями на своїй території, за якими стоїть Росія.

Зокрема у квітні затримали двох осіб за підозрою у нападі на Леоніда Волкова, соратника померлого російського опозиціонера Олексія Навального.

Борис Березовський був однією з найвпливовіших осіб у Росії у 1990-х роках. Після сварки з Володимиром Путіним він втік до Лондона у 2000 році, де згодом отримав політичний притулок.

У 2013 році Березовського, якому на той час було 67 років, знайшли мертвим у ванній кімнаті його маєтку. Рідні олігарха вважали, що до його смерті може бути причетна РФ, однак розслідування встановило, що Березовський скоїв самогубство.

Станом на 16:00 у п’ятницю, 20 вересня, по всій лінії фронту від початку доби відбулось вже 123 ворожих атак. Найбільш активно ворог діє на Курахівському напрямку, де провів третину від усіх боїв.

Україна займає пʼяте місце у світі за рівнем розвитку цифрових державних послуг, згідно з дослідженням E-Government Development Index 2024 року. Цей міжнародний рейтинг, розроблений ООН, оцінює електронне урядування та залученість громадян до взаємодії з державою через електронні сервіси.

Сьогодні, 20 вересня, російські війська авіабомбами атакували місто Харків. Є жертви.

Депутат Верховної ради, член комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, Микита Потураєв заявив, що громади повинні підтримувати регіональні ЗМІ.

Під час візиту до Києва президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про надання Україні макрофінансової допомоги до 35 млрд євро на 2024-2025 роки. Мінфін пояснив, що ці гроші виділять на безповоротній основі.