Соцмережу X Маска оштрафували на $920 тис. за відновлення роботи в Бразилії на кілька годин

Джерело: ВВС

Бразилія оштрафувала компанії Ілона Маска на п’ять мільйонів реалів ($920 000) після того, як деякі користувачі змогли на короткий час отримати доступ до соціальної мережі X, попри заборону.

Користувачі зайшли на сайт, коли X оновила доступ до своїх серверів. Компанія заявила, що відновлення роботи платформи було ненавмисним, і через кілька годин доступ знову заблокували.

Пояснюючи раптове відкриття доступу для деяких користувачів у середу, в Х заявили, що зміна мережевих провайдерів “призвела до ненавмисного і тимчасового відновлення послуг для бразильських користувачів”.

Компанія повернула свій сервіс до попереднього провайдера в четвер після обіду, повідомила асоціація інтернет-провайдерів ABRINT, яка зафіксувала цю зміну під час тестування.

Суддя Верховного суду Александре де Мораес назвав це “хитрістю” для відновлення доступу для деяких користувачів. Він оштрафував X і Starlink Ілона Маска на понад $920 000 за кожен день роботи X у Бразилії.

Станом на 16:00 у п’ятницю, 20 вересня, по всій лінії фронту від початку доби відбулось вже 123 ворожих атак. Найбільш активно ворог діє на Курахівському напрямку, де провів третину від усіх боїв.

Україна займає пʼяте місце у світі за рівнем розвитку цифрових державних послуг, згідно з дослідженням E-Government Development Index 2024 року. Цей міжнародний рейтинг, розроблений ООН, оцінює електронне урядування та залученість громадян до взаємодії з державою через електронні сервіси.

Сьогодні, 20 вересня, російські війська авіабомбами атакували місто Харків. Є жертви.

Депутат Верховної ради, член комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, Микита Потураєв заявив, що громади повинні підтримувати регіональні ЗМІ.

Під час візиту до Києва президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про надання Україні макрофінансової допомоги до 35 млрд євро на 2024-2025 роки. Мінфін пояснив, що ці гроші виділять на безповоротній основі.