Підозрюваному у вбивстві на АЗС обрали запобіжний захід. Мотиви вчинку він так і не пояснив

Джерело: Київська міська прокуратура

За клопотанням прокурорів Святошинської прокуратури 41-річному киянину, підозрюваному у вбивстві пенсіонера на автозаправці, обрано запобіжний захід – утримання під вартою до 16 листопада 2024 року.

Підозрюваний відмовляється давати показання та пояснювати свої мотиви.

Що сталося

18 вересня вранці на АЗС на Кільцевій дорозі підозрюваний з гладкоствольною рушницею марки “Derya Сarina X-Celerate CRX 201” в руках підійшов до 65-річного чоловіка, який збирався сісти у власний автомобіль марки “Honda Accord”.

Після короткого діалогу він здійснив смертельний постріл в голову власника машини, після чого забрав ключі від автомобіля, сумку з особистими речами, сів за кермо і поїхав з місця злочину. Автівку чоловік припаркував біля гаража, який перебуває у його користуванні, де стояв і його автомобіль.

Відомо, що підозрюваний – киянин.

Мотиви своїх дій чоловік пояснити не може, оскільки ймовірно перебуває під дією невідомих препаратів. Тож у нього взято аналіз на вміст в організмі наркотичних чи психотропних речовин.Під час проведення обшуку у підозрюваного вдома вилучили корпус гранати Ф-1 та запал. Також у чоловіка знайшли документи про непридатність до військової служби за станом здоров’я з виключенням з військового обліку, — зауважили в Офісі генпрокурора.

41-річному киянину повідомлено про підозру в умисному вбивстві з корисливих мотивів, розбої, незаконному заволодінні транспортним засобом та незаконному носінні і зберіганні боєприпасів.

Ми повідомляли, що вранці, 18 вересня, на одній із АЗС у Святошинському районі Києва між двома чоловіками виник конфлікт, під час якого один застрелив іншого з вогнепальної зброї та поїхав. Від поранень потерпілий помер.

Станом на 16:00 у п’ятницю, 20 вересня, по всій лінії фронту від початку доби відбулось вже 123 ворожих атак. Найбільш активно ворог діє на Курахівському напрямку, де провів третину від усіх боїв.

Україна займає пʼяте місце у світі за рівнем розвитку цифрових державних послуг, згідно з дослідженням E-Government Development Index 2024 року. Цей міжнародний рейтинг, розроблений ООН, оцінює електронне урядування та залученість громадян до взаємодії з державою через електронні сервіси.

Сьогодні, 20 вересня, російські війська авіабомбами атакували місто Харків. Є жертви.

Депутат Верховної ради, член комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, Микита Потураєв заявив, що громади повинні підтримувати регіональні ЗМІ.

Під час візиту до Києва президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про надання Україні макрофінансової допомоги до 35 млрд євро на 2024-2025 роки. Мінфін пояснив, що ці гроші виділять на безповоротній основі.