Єврокомісія дасть Україні €35 млрд кредиту. Зеленський каже, що витратять їх на енергетику

Джерело: Урсула фон дер Ляєн/Х, брифінг

Європейська комісія виділить Україні у кредит до 35 мільярдів євро в рамках зобов’язань G7. Всього за цією ініціативою планують надати 50 млрд євро кредиту.

“Невпинні напади Росії означають, що Україна потребує подальшої підтримки ЄС. Єврокомісія надасть Україні кредит у розмірі до 35 мільярдів євро в рамках зобов’язання G7. Це ще один великий внесок ЄС у відновлення України”, — написала президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Під час спільного з Президентом України Володимиром Зеленським брифінгу вона заявила, що українська влада сама вирішуватиме, на що витрачати гроші.

“Ви вирішуватимете, як краще використовувати кошти, забезпечуючи максимальну гнучкість для задоволення ваших потреб”, – зазначила вона.

Зеленський, своєю чергою, заявив, що кредитні гроші підуть на енергетику.

“Ці 35 мільярдів ми будемо витрачати передусім на енергетику, на захист, на бомбосховища для дітей в школах, садочках, університетах – це великий дефіцит для нас”, – зазначив Президент.

Він також додав, що частина грошей піде на закупівлю зброї українського виробництва.

Рейс Scandinavian Airlines (SAS) здійснив незаплановану посадку через те, що на борту літака виявили мишу, повідомила компанія.

Норвегія оголосила про продовження програми допомоги Україні на три роки, збільшивши загальний обсяг фінансування до 135 мільярдів норвезьких крон, про що повідомив уряд країни в п’ятницю, 20 вересня.

У п’ятницю, 20 вересня, Президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача ЗСУ, під час якого сторони зокрема обговорили захист енергетики взимку та власне виробництво озброєння.

Помер український гуморист та актор “Ліги сміху” Юрій Рябченко, про що у п’ятницю, 20 вересня, повідомила гостьова редакторка шоу Одарка Царенко.

Українська фехтувальниця Ольга Харлан знялась для чемпіонського номера чоловічого журналу Playboy.