Одразу 116 підозрюваних: правоохоронці викрили канали збуту зброї та наркотиків

Джерело: Офіс генпрокурора

Правоохоронці перекрили канали збуту зброї, боєприпасів і наркотиків. 49 осіб підозрюються в незаконному зберіганні та збуті зброї, а 67 — в незаконному обігу наркотичних речовин.

У ході слідства правоохоронці провели понад 129 обшуків, під час яких вилучили значну кількість зброї та боєприпасів: 12 мінометних та протитанкових мін, 187 гранатометів, понад 85 автоматів, 20 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 124 детонатори, 124 тротилові шашки, понад 170 гранат, 45 пістолетів, майже 38 тис. набоїв, 15 кг пороху та артилерійські снаряди.

Джерело: Офіс генпрокурора

 

Також провели понад 69 обшуків, в результаті яких виявлено психотропні речовини на понад 15,5 млн грн: 15 кг амфетаміну, понад 7 тис. таблеток MDMA, майже 1 кг канабісу, 80 г PVP, а також 100 тис. грн, мобільні телефони, сім-карти, банківські карти, ваги та чорнові записи.

Джерело: Офіс генпрокурора

За даними слідства, підозрювані протягом 2024 року збували наркотики та психотропні речовини через Telegram шляхом “закладок” та поштовою службою, у тому числі в прифронтових регіонах.

11 особам інкримінують збут наркотиків у складі злочинної організації. Під час обшуків припинили діяльність лабораторії з виготовлення наркотиків. Наразі підозрюваним обиратимуть запобіжні заходи.

Зникла капібара Сіннамон (в перекладі Кориця) повернулася до зоопарку після того, як провела тиждень у сусідньому лісі.

За інформацією ЗМІ Іран, передавши Росії свої балістичні ракети, не відправив пускові установки для них. Відтак невідомо, коли окупанти зможуть застосувати озброєння.

Новопризначений міністр культури та стратегічних комунікацій України Микола Точицький повідомив, що вже 123 українські митці загинули на полі бою, захищаючи Україну.

У розвідці Великої Британії прокоментували атаку України на російський склад боєприпасів у Топорці (Тверська область) та як це вплине хід війни.

Міністерство охорони здоров’я Лівану повідомило, що внаслідок вчорашнього авіаудару по півдню Бейрута, столиці Лівану, загинули щонайменше 14 людей, а 66 отримали поранення. Ізраїль заявив, що ліквідував 11 командирів “Хезболли”.