Входить в трійку найбільших баз: Генштаб підтвердив удар по складам в Росії

Джерело: Генштаб ЗСУ

Сьогодні, 21 вересня, Генеральний штаб ЗСУ підтвердив ураження двох арсеналів ворога на території РФ.

“Сьогодні вночі завдано вогневого ураження по арсеналу “Тихорецьк”, що в Краснодарському краї. Цей об’єкт входить в трійку найбільших баз зберігання боєприпасів окупантів та є одним з ключових в логістичній системі російських військ. За наявною інформацією, в момент удару на території арсеналу знаходився черговий ешелон, який доставив щонайменше 2 тисячі тонн боєприпасів, зокрема і з КНДР. Атаковано також радіолокаційну станцію “Подльот”, що виявляла повітряні цілі в напрямку арсеналу”, – йдеться у повідомленні.

Крім цього, СБУ завдала удару по 23-му арсеналу Головного артилерійського управління Міністерства оборони РФ, розташованому неподалік села Октябрське у Тверській області. У районах обох військових арсеналів фіксуються пожежі та детонації.

Атака 21 вересня

Вночі 21 вересня безпілотники масовано атакувати російські регіони, поціливши у два склади боєприпасів.

Зокрема вдруге за останні дні БпЛА атакували Тверську область. За повідомленням, під атакою опинився 23-й арсенал головного ракетно-артилерійського управління міноборони РФ у селищі Октябрське.

Влада регіону підтвердила атаку безпілотників, однак, традиційно, відзвітувала про збиття всіх БпЛА.

Пожежу на складі зафіксували супутники NASA.

Пожежа і вибухи лунають і в Краснодарському краї РФ, а саме у Тихорецькому районі, де також розташовано склад з боєприпасами.

Губернатор краю підтвердив атаку БпЛА, однак наголосив, що безпілотники були подавлені РЕБ і впали, внаслідок чого і виникла пожежа, яка “перейшла на вибухонебезпечні предмети”.

“Почала детонація. Зараз з метою безпеки триває тимчасова евакуація мешканців селища поряд з місцем займання”, – додав губернатор.

При цьому губернатор не повідомив, з якого саме селища проходить евакуація, однак у телеграм-каналі пишуть, що мовиться про населений пункт Камєнний, де розташовано дві військові частини.

Місцеві мешканці повідомили, що БпЛА поцілив в одну з них – в/ч 57229-41.

Міноборони РФ тим часом відзвітувало, що уночі над Росією було збито 101 безпілотник.

  • Боєприпаси на складі у Тихорецькому районі Краснодарського краю РФ, який сьогодні атакували БпЛА, зберігали просто неба.
  • У розвідці Великої Британії прокоментували атаку України на російський склад боєприпасів у Топорці (Тверська область) та як це вплине хід війни.

Президент України Володимир Зеленський нагадав, що 1 жовтня в День захисників та захисниць України відбудеться  загальнонаціональна хвилина мовчання.

Російський ПАТ “Газпром” домовився з China National Petroleum Corp. про дострокове нарощування потоків газу по газопроводу “Сила Сибіру” на максимальну потужність до кінця року.

The Telegraph виявило, що Росія відправляє на фронт пенсіонерів воювати у складі армії РФ.

Станом на 16:00 в суботу, 21 вересня, по всій лінії фронту від початку доби кількість бойових зіткнень зросла до 81.  

В МЗС України заявили, що за даними української розвідки, Росія готує удари по критичних об’єктах ядерної енергетики України, зокрема по відкритих розподільчих пристроях АЕС та підстанціях передачі.