Понад 20 жінок звинуватили покійного бізнесмена у сексуальному насильстві

Джерело: Euronews

Понад 20 жінок звинуватили покійного єгипетського мільярдера та бізнесмена Мохаммеда аль-Фаєда у зґвалтуваннях або сексуальному насильстві.

Аль-Файєд, який помер у 2023 році, стикався з подібними звинуваченнями з 1997 року.

П’ять жінок стверджують, що їх зґвалтували, а 16 – що зазнали сексуального насильства з боку Аль-Файєда.

Адвокати жінок назвали чоловіка “монстром”, який жорстоко поводився з молодими жінками, які працювали в магазині класу люкс Harrods протягом 25 років володіння Аль-Файєда.

Одна з можливих жертв бізнесмена, яка називалася Натача, розповіла, що він був “дуже маніпулятивним” і “полював на найбільш вразливих, тих із нас, кому потрібно було платити оренду, і тих, у кого не було батьків, щоб захистити їх”.

Нові власники Harrods, сказали, що вони “дуже вражені” звинуваченнями, але додали, що їм повідомили про них лише минулого року.

Довідково: Мохаммед аль-Фаєд єгипетський мільярдер та бізнесмен, син якого загинув в автокатастрофі з принцесою Уельською Діаною. Він помер 30 серпня 2023 року у віці 94-х років у Великій Британії.

Прорив у бізнесі Фаєда відбувся після того, як він познайомився з Саміри Хашогги – яка згодом стала його першою дружино. Брат Саміри – Аднана Хашоггі був мільйонером Саудівської Аравії. Він і найняв Фаєда на роботу.

Завдяки цьому Фаєд налагодив зв’язки у Єгипті і згодом він відкрив власний судноплавний бізнес. У 1966 році він став радником султана Брунею – одного з найбагатших людей світу.

У 1970 році Фаєд переїхав до Великої Британії, а вже у 1979 році зі своїм братом купив паризький готель Ritz.

Наступною метою братів став магазин Harrods. У 1985 році. після запеклої боротьби з британським бізнесменом Роландом Роулендом, Фаєди підписали угоду щодо магазину на суму 615 000 000 фунтів стерлінгів.

Подальше урядове розслідування пропозиції, офіційно опубліковане в 1990 році, виявило, що Фаєд і його брат збрехали про свої багатства і їх походження, щоб забезпечити поглинання магазину. Самі брати назвали розслідування несправедливим.

У 1997 році він купив футбольний клуб “Фулхем”.

Попри те, що Фаєд десятки років прожив у Великій Британії, він так і не отримав громадянство цієї держави.

31 серпня 1997 року його син Доді загинув в авіакатастрофі на мосту Альма в автомобільному тунелі у Парижі. Разом з ним загинула принцеса Діана.

18-місячне французьке судове розслідування встановило, що катастрофа сталася з вини водія автомобіля, оскільки той нібито втратив керування на високій швидкості, бо перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Проте Фаєд звинуватив у ДТП королівську сім’ю Великої Британії, мовляв, саме за наказом родини монархів МІ-6 організувала аварію. Довести свої слова йому так і не вдалось.

Протягом дня, 21 вересня, російські загарбники здійснили 81 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 175 вибухів. 

Поліція Ісландія застрелила рідкісного білого ведмедя, оскільки вважала, що він становить загрозу для місцевої жительки, заявила влада.

Внаслідок російського удару по Харкову вже відомо про щонайменше 12 постраждалих. 

В суботу, 21 вересня, близько 22:53 російські війська атакували Харків.

Збірна України з футзалу перемогла команду Афганістану в матчі третього туру групового раунду чемпіонату світу-2024 з футзалу й вийшла у плейоф.