У РФ заарештували командира штурмового загону, який воював в Україні – ISW

Джерело: ISW

Російська влада заарештувала командира штурмового загону 110-ї мотострілецької бригади Володимира Новікова, відомого під псевдонімом “Бєлий”.

За даними аналітиків, існує декілька версій причини арешту. Зокрема, зазначається, що Новіков спробував зупинити чеченців, які постачали наркотики військовослужбовцям. Згідно з другою версією, командування не схвалило його розробку – систему протидії безпілотникам. Тоді як третя версія свідчить, що це загибель російських операторів дронів на штурмі на Покровському напрямку.

Як йдеться у звіті, російська акторка Яна Попловська, низка російських військових блогерів та російське неонаціоналістичне видання “Царьград” 13 вересня повідомили, що влада РФ заарештувала командира штурмового загону 110-ї мотострілецької бригади Володимира Новікова.

“Попловська опублікувала звернення до міністра оборони Росії Андрія Бєлоусова з проханням повернути Новікова на фронт, зазначивши, що Новіков відіграв ключову роль у захопленні росіянами Авдіївки та Красногорівки, має три державні ордени за мужність і отримав багато листів від своїх підлеглих з вимогою звільнити його”, – мовиться в повідомленні.

При цьому вказано, що деякі з підлеглих Новікова та кілька військових блогерів зазначили, що приєдналися до загону виключно через те, що він надихнув їх.

Тим часом російські офіційні особи публічно не визнали арешт Новікова.

Україна завдала удару по складу боєприпасів у Торопці (Тверська область Росії) 18 вересня, що призвело до значних втрат для російських військ. За оцінкою естонської розвідки, Росія втратила боєприпасів на 2-3 місяці вперед, що може вплинути на ситуацію на фронті вже у найближчі тижні.

У Росії вибухнула міжконтинентальна балістична ракета РС-28 “Сатана” чи навіть “Сармат”.

Військовослужбовець 56 окремої мотопіхотної Маріупольської бригади Сергій Гнезділов заявив, що самовільно залишив частину (СЗЧ). За його словами, він хоче привернути увагу до того, що військові не мають термінів служби.

Росія активізує свою розвідувальну діяльність у Мексиці, спрямовану на шпигунство проти США. Як повідомляють американські чиновники та колишні співробітники розвідки, ця активність є поверненням до тактики часів холодної війни.

Литва може передати Україні 17 пожежних машин, які раніше призначались для Зімбабве, але були затримані через санкції. Про це розповіла генеральний прокурор Литви Ніда Грюнскене.