На Полтавщині росіяни атакували енергетичну інфраструктуру

Джерело: Повітряні сили ЗСУ у Телеграмі та голова Полтавської ОВА Філіп Пронін у Телеграмі

У ніч на 22 вересня російські війська здійснили атаку на Полтавську область, спричинивши пошкодження енергетичної інфраструктури.

За його словами, окупанти використовували дрони для атаки, але обійшлося без жертв. Однак, пошкодження енергетики призвело до відключення електропостачання в одному з районів області, внаслідок чого без світла залишились 56 побутових і 30 юридичних споживачів.

Зараз фахівці працюють над відновленням електропостачання, ситуація перебуває під контролем.

Загалом, за даними Повітряних сил ЗСУ, Росія запустила по Україні ракети та 80 дронів-камікадзе, з яких 71 безпілотник було збито силами ППО. Атаку здійснено з території Єйська та Курська, використовуючи ударні БПЛА “Shahed” і дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 із повітряного простору тимчасово окупованої Луганщини.

Україна завдала удару по складу боєприпасів у Торопці (Тверська область Росії) 18 вересня, що призвело до значних втрат для російських військ. За оцінкою естонської розвідки, Росія втратила боєприпасів на 2-3 місяці вперед, що може вплинути на ситуацію на фронті вже у найближчі тижні.

У Росії вибухнула міжконтинентальна балістична ракета РС-28 “Сатана” чи навіть “Сармат”.

Військовослужбовець 56 окремої мотопіхотної Маріупольської бригади Сергій Гнезділов заявив, що самовільно залишив частину (СЗЧ). За його словами, він хоче привернути увагу до того, що військові не мають термінів служби.

Росія активізує свою розвідувальну діяльність у Мексиці, спрямовану на шпигунство проти США. Як повідомляють американські чиновники та колишні співробітники розвідки, ця активність є поверненням до тактики часів холодної війни.

Литва може передати Україні 17 пожежних машин, які раніше призначались для Зімбабве, але були затримані через санкції. Про це розповіла генеральний прокурор Литви Ніда Грюнскене.