ЗСУ просунулися під Сватовим – ISW

Джерело: ISW

Українські сили досягли успіхів під Сватовим на Луганщині, але ворог продовжує наступальні дії на Донеччині, намагаючись прорвати оборону ЗСУ.

За даними аналітиків, українські війська відновили втрачені раніше позиції на північний захід від Сватового, вздовж вітрозахисних смуг на захід від Кислівки. Водночас росіяни не полишають спроб просунутися на схід від Кругляківки у напрямку Колісників.

Тривають бої в районах Синьківки, Петропавлівки, Степової Новосілки, Глушківки, Кругляківки, Котлярівки, Стельмахівки, Лозової, Дружелюбівки, Чернещини, Греківки, Невського, Новосадового, Макіївки, Торського, Тернів та Діброви.

Російські війська досягли незначних успіхів на південь від Торецька, просунувшись вздовж вулиць Хобрусєва та Нью-Йоркської в центральній частині Нью-Йорка. Також окупанти просунулися на схід і південний схід від Покровська, до південної околиці Крутого Яру та на захід від Михайлівки.

На Донеччині ЗСУ обороняються від наступу ворога в районах Сіверська, Часового Яру, Кліщіївки, Григорівки, Майського, Калинівки, Іванівського, Андріївки, Ступочок, Білої Гори, Дачного, Щербинівки, Воздвиженки, Новоторецького, Гродівки, Красного Яру, Новогродівки, Селидового, Маринівки, Михайлівки та Гірника.

Біля Глибокого та Вовчанська тривають позиційні бої без суттєвих змін лінії фронту. Зазначається, що росіяни переходять до оборони на Харківському напрямку і перекидають туди новобранців “Шторм-Z” та колишніх “вагнерівців”.

На півдні ворог продовжує наступальні дії в Запорізькій області поблизу Гуляйполя та в районі Роботиного, Новоданилівки та Новоандріївки, але без підтвердженого просування.

Збройні сили України здійснили прорив на черговій ділянці фронту в Курській області Росії. Підрозділи 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади ДШВ ЗСУ провели успішну операцію, прорвавши російський кордон.

В Одесі викрили та нейтралізували оперативно-бойову групу, пов’язану з російською воєнною розвідкою. Керівника групи та його помічника затримали за результатами спецоперації співробітників СБУ та ДБР.

Українська акторка, відома ролями у фільмах “Бачення метелика”, “Подружжя ДаДа”, “Поміж тіней”, Ріта Бурковська поповнила лави ЗСУ.

Кількість постраждалих внаслідок нічної атаки російських військ по Запоріжжю зросла до 17 осіб, з них четверо шпиталізовані. 

В Україні триває 843-тя доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 643 тисячі осіб.