Нічна атака по Запоріжжю: кількість постраждалих зросла до 17

Джерело: голова Запорізької ОВА Іван Федоров у Телеграмі та МВС України у Телеграмі 

Кількість постраждалих внаслідок нічної атаки російських військ по Запоріжжю зросла до 17 осіб, з них четверо шпиталізовані.

Чотири жінки перебувають у лікарні в стані середньої тяжкості, інші постраждалі отримують медичну допомогу вдома. Внаслідок атаки пошкоджено 13 багатоповерхівок, навчальні заклади, приватні будинки, гаражі та автомобілі.

Російські війська завдали щонайменше сім авіаударів по місту та Запорізькому району. На місцях подій працюють рятувальники, комунальні служби та волонтери, а також розгорнуті Пункти Незламності для допомоги постраждалим.

Згідно з оновленими даними Міністерства внутрішніх справ, серед постраждалих є одна дитина.

  • 19 вересня російська армія здійснила атаку на Запорізький район із застосуванням керованих авіабомб (КАБ). Внаслідок цього одна людина загинула, ще дві зазнали поранення.

Світлані Панковій з Генічеська, яка на початку повномасштабного вторгнення радила російським військовим класти насіння соняшника в кишені, вдалося вирватися з окупації.

Американська компанія Northrop Grumman Corporation планує побудувати лінію з виробництва боєприпасів у Литві для посилення оборонного потенціалу країни. У понеділок у Вільнюсі віцепрезидент компанії Стефан О’Браян підписав меморандум про взаєморозуміння з урядом Литви щодо запуску виробництва 30-міліметрових боєприпасів на державному підприємстві.

Президент України Володимир Зеленський представить “план перемоги” для України під час свого візиту до Сполучених Штатів. Цей план передбачає продовження військової операції Збройних сил України в Курській області та отримання новітніх видів озброєнь від західних партнерів, заявляють журналісти.

Боронячи Україну загинув колишній член елітного крила армійських рейнджерів Збройних сил Ірландії Роберт Діган.

Збройні сили України здійснили прорив на черговій ділянці фронту в Курській області Росії. Підрозділи 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади ДШВ ЗСУ провели успішну операцію, прорвавши російський кордон.