Сили оборони прорвали ще одну ділянку фронту у Курській області

Джерело: управління комунікацій командування Десантно-штурмових військ ЗСУ

Збройні сили України здійснили прорив на черговій ділянці фронту в Курській області Росії. Підрозділи 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади ДШВ ЗСУ провели успішну операцію, прорвавши російський кордон.

Це вже друга подібна операція українських сил на території Курської області з початку наступу. Захисники опублікували відео, де демонструють проходження інженерних загороджень, висадку десантно-штурмових підрозділів на території противника та бої в прикордонній смузі.

На кадрах також видно, як танки українських військових знищують опорний пункт противника.

Точне місце прориву кордону не розголошується.

Дані з документів, які надало The Guardian, свідчать, що військове командування РФ передбачало ймовірність вторгнення ЗСУ на Курщину ще за кілька місяців до того, як це сталось. Щобільше, там вказано, що РФ не лише передбачала ймовірність вторгнення, а й розробляла план запобігти цьому.

Операція ЗСУ на Курщині стала несподіванкою для союзників України, адже про цей план знала обмежена кількість осіб. Однак у вилучених документах ще за кілька місяців до 6 серпня описується попередження про можливе вторгення ЗСУ та план взяти під контроль місто Суджа.

Раніше свідчили, що контрнаступ російських військ у Курській області зупинено, і частина території залишається під контролем України, повідомив представник комендатури ЗСУ Олексій Дмитрашківський у коментарі для AFP. За оцінками аналітиків, українська операція в Курській області спричинила збільшення стимулів для Росії до участі в обміні військовополоненими.

Російських моряків з авіаносця “Адмірал Кузнєцов” направляють на фронт в Україні через брак військових, повідомляє ЗМІ з посиланням на OSINT-аналітиків проєкту Moklasen.

Світлані Панковій з Генічеська, яка на початку повномасштабного вторгнення радила російським військовим класти насіння соняшника в кишені, вдалося вирватися з окупації.

Американська компанія Northrop Grumman Corporation планує створити лінію з виробництва боєприпасів у Литві для посилення оборонного потенціалу країни. У понеділок у Вільнюсі віцепрезидент компанії Стефан О’Браян підписав меморандум про взаєморозуміння з урядом Литви щодо запуску виробництва 30-міліметрових боєприпасів на державному підприємстві.

Президент України Володимир Зеленський представить “план перемоги” для України під час свого візиту до Сполучених Штатів. Цей план передбачає продовження військової операції Збройних сил України в Курській області та отримання новітніх видів озброєнь від західних партнерів, заявляють журналісти.

Боронячи Україну загинув колишній член елітного крила армійських рейнджерів Збройних сил Ірландії Роберт Діган.