УДО провело тендер на придбання преміальних Land Cruiser за рекордні понад 15 млн грн

Джерело: “Прозорро”

Управління державної охорони України провело тендер на понад 15 млн грн для придбання чотирьох сучасних легкових автівок. За рекордні 15 млн 726 тисяч 788 гривень переможець має поставити чотири спеціалізовані автомобілі на базі Toyota Land Cruiser. Єдиним учасником, відповідно і переможцем, стало ТОВ “ВіДі Автострада”.

До 25 грудня заплановано постачання чотирьох нових чорних позашляховиків 2024 року випуску. Автомобілі обладнані дизельним двигуном об’ємом 3,3 л, що генерує понад 300 кінських сил. Вони відповідають екологічному стандарту Євро-5, можуть розвивати максимальну швидкість до 210 км/год і розганяються до 100 км/год за 6,9 секунди.

Позашляховики, ймовірно “Ленд Крузери”, оснащені численними опціями для комфорту, включаючи підігрів керма та сидінь, звукопоглинаюче скло передніх дверей, іонізацію салону та підігрів лобового скла. Також передбачені сучасні системи активної та пасивної безпеки, такі як огляд на 360 градусів, система стабілізації, моніторинг тиску в шинах, система попередження про зіткнення та датчики паркування.

Додаткове обладнання включає металевий захист двигуна, решітку радіатора, зимові шини, тоновані вікна (за винятком лобового) і дорожній набір. Спеціалізоване обладнання передбачає встановлення світлодіодних фар у решітку радіатора та під заднє скло, сигнальних маяків і потужного гучномовця з дистанційним управлінням.

Довідка. Управління державної охорони України є державним правоохоронним органом спеціального призначення, який підпорядкований Президенту України та підконтрольний Верховній Раді України.

ТОВ “ВіДі Автострада” є частиною групи компаній “ВіДі Груп” Олега та Віталія Джуринських. Протягом цього року з товариством підписано контрактів на 211,70 млн грн.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 24 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

Державне бюро розслідувань завершило розслідування стосовно одного з київських прокурорів, котрий, ймовірно, привласнив мільйони гривень, вилучених під час слідчих дій.

Росіяни, котрі критикують російську владу, недостойні кращого, заявив протоієрей РПЦ Андрій Ткачов. Тих громадян, які стверджують, що в Росії “влада погана”, священнослужитель назвав “лжесвідками”.

Україна наголосила на необхідності демонтажу Кримського мосту та відновлення вільного судноплавства через Керченську протоку під час слухань у суді в Гаазі. Посол з особливих доручень МЗС України Антон Кориневич заявив, що Росія незаконно побудувала цей міст, створивши постійну перешкоду для міжнародного судноплавства.

Станом на 15:00 23 вересня якість повітря в Києві нормалізувалася. У місті спостерігається низький рівень забрудненості, всі попередні рекомендації щодо обмежень перебування на вулиці скасовуються.