Грецькі залізничники оголосили страйк

Джерело: Ekathimerini

Грецькі залізничники оголосили страйк на четвер, 26 вересня, на знак протесту проти нездатності уряду підвищити безпеку після залізничної катастрофи в Темпі в лютому 2023 року.

“Трагічна аварія в Темпі, яка забрала життя 57 невинних людей, зокрема 11 наших колег, висвітлила давні проблеми, перед якими постають залізничники, та нехтування державою залізничною системою”, – заявив державний оператор грецької залізниці Hellenic Train.

Як зазначається, їхні вимоги передбачають негайний найм додаткового персоналу, реалізацію пропозицій профспілки щодо безпеки пасажирів та працівників, заміну застарілих поїздів на сучасні, які можна порівняти з європейськими залізницями, навчання машиністів та техніків на всьому рухомому складі, безперервне навчання техніків та провідників поїздів.

“Попри запевнення керівництва, що безпека буде їхнім ключовим пріоритетом, а також обіцянки негайних середньо та довготермінових заходів, проблеми залишаються, що ускладнює нашим колегам ефективну та безпечну роботу”, – йдеться у повідомленні.

Довідка. Торік міжміський пасажирський потяг, що прямував з Афін до північного міста Салоніки, на великій швидкості зіткнувся з вантажним потягом поблизу міста Лариса у центральній Греції. Унаслідок інциденту загинули 57 осіб – переважно молодих студентів.

Народного депутата Артема Дмитрука вранці 24 вересня затримали у Лондоні. Нині він, ймовірно, готується до судового засідання стосовно екстрадиції.

Міністерство торгівлі США планує заборонити китайське програмне і апаратне забезпечення в транспортних засобах з міркувань національної безпеки.

Іран прагне переговорів із Заходом у зв’язку зі звинуваченнями в постачанні Росії балістичних ракет, заявив іранський президент Масуд Пезешкіян. Він вкотре наголосив, що Тегеран не постачав Москві ці боєприпаси,

Міжнародна група вчених з Ізраїлю, Швейцарії, США та інших країн відродила вимерле дерево, яке згадується в Біблії, проростивши насіння віком близько 1000 років.

Рекордні опади спричинили смертоносні повені та зсуви в прибережному регіоні Японії, який досі відновлюється після руйнівного землетрусу, що стався в січні.