Китай постачає Росії більшість деталей до озброєння

Джерело: Reuters

Радник президента України Владислав Власюк повідомив, що більшість деталей для озброєння Росія отримує з Китаю.

“Якщо взяти всі звичайні типи озброєння та порахувати іноземні компоненти, близько 60% будуть з Китаю. У нас були довгі обговорення з деякими виробниками з цього приводу”, – сказав радник Володимира Зеленського.

Він додав, що “Китай – найбільша проблема”.

При цьому Власюк додав, що навіть попри потужні санкції, Росія продовжує отримувати деталі для озброєння з західних держав.

Зокрема у розвідувальній техніці, безпілотниках та ракетах містяться важливі компоненти зі США, Нідерландів, Японії та Швейцарії.

Дослідження, опубліковане в JAMA Network Open, показало, що серйозні порушення сну у 10-річних пов’язані з підвищенням ризику суїцидальних думок і спроб через два роки. Майже кожен третій учасник з такими порушеннями пізніше повідомляв про суїцидальну поведінку.

В Івано-Франківську бойовика т.з. “ДНР” Дмитра Бочарова засудили до 15 років ув’язнення за державну зраду. Відповідне рішення ухвалив міський суд 11 вересня.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що запрошення України до НАТО є частиною так званого “плану перемоги” у війні.

У застосунку тікток заблокували акаунти російських державних ЗМІ за “таємні операції з впливу” перед виборами у США.

Відмова адміністрації Байдена щодо атак західними ракетами по цілях на території РФ посилила розкол з Україною, всередині США та збила з пантелику європейських партнерів.