Фонд Сергія Притули оголосив новий збір на комплекси БпЛА для розвідки

Джерело: ГУР МОУ, Сергій Притула у Facebook.

Благодійний фонд Сергія Притули оголосив збір на п’ять комплексів БпЛА для потреб спецпідрозділів Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Загальна вартість комплексів БпЛА EOS ― 120 мільйонів гривень, час на збір ­– тиждень.

“Друзі, отримали від Кирила Олексійовича Буданова задачу – 5 комплексів розвідувальних БпЛА EOS C VTOL для штурмових спецпідрозділів ГУР. Загалом виходить 5 наземних станцій управління та 15 пташок. Отже, оголошую новий мегазбір “Виявляємо – Знищуємо”! Ціна питання – 120 мільйонів гривень. Давайте постараємось зібрати за тиждень”, – зазначив Сергій Притула.

У ГУР пояснили, що розвідувальні БпЛА EOS – надійні, вже перевірені в бойових умовах, стійкі до дії ворожих засобів РЕБ. Такі переваги дозволяють ефективно виявляти, а потім знищувати скупчення російських  військ та техніки.

“[Вони] нам дійсно потрібні”, – сказав начальник ГУР МОУ Кирило Буданов.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.