Речник Повітряних сил розповів про особливості ракет, якими вночі атакували південь України

Джерело: телемарафон.

У ніч на 19 липня російські військові для атаки на південь України, здебільшого по Одесі, використали засоби наземного, повітряного та морського базування і дрони. Більше про Х-22 та “Онікс” розповів речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, Україна потребує систем і засобів, здатних збивати “Онікси” та Х-22.

Х-22 є надзвичайно швидкою крилатою ракетною, яка фактично атакує за балістичною траєкторією.

“Ракети ці вже не виготовляються, вони старі радянські. Це із хороших новин. Але ці ракети – найбільш руйнівні, і найбільш неточні, які має ворог”, – зазначив спікер.

Ракета має похибку в 600 метрів, яка для неї допустима, але росіян не стримує цей фактор, аби не завдати ударів по густонаселених містах.

На “Онікс” можна впливати засобами радіоелектронної боротьби (РЕБ). Сили оборони роблять все можливе, щоб протидіяти цим двом видам ракет. “Оніксами” не часто атакують Одещину або інші регіони саме з моря.

“(Вони, – ред.) атакують берегову лінію, хоча ці ракети призначені для знищення кораблів”, – додав він.

Речник підкреслив, що ця атака на Одесу, мабуть, одна з наймасованіших з лютого 2022 року.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.