У Харкові кількість постраждалих зросла до 34 осіб

Джерело: Ігор Терехов/Телеграм

Станом на вечір 24 вересня кількість постраждалих внаслідок російського обстрілу Харкова зросла до 34 осіб.

До 34-х збільшилася кількість поранених внаслідок терористичного обстрілу Харкова. Загиблих троє, –  повідомив мер міста Ігор Терехов.

24 вересня близько 15:30 російські війська ударили керованими авіабомбами по Київському, Салтівському, Немишлянському та Шевченківському районах Харкова.

Пошкоджено цивільну інфраструктуру, багатоквартирні житлові будинки, приватні автомобілі.

Наразі рятувальники обстежують вражені території та об’єкти, а також ліквідовують кілька пожеж. У багатоповерхівці, в яку було пряме влучання, зруйновано з восьмого по третій поверхи.

Загалом до ліквідації наслідків російського терору залучено близько десяти одиниць техніки та 50 вогнеборців. Працюють також психологи та сапери ДСНС.

Голова ОВА Олег Синєгубов додав, що ворог також завдав удару по цивільному хлібопекарському підприємству в Харкові.

Одна людина загинула. Вісім постраждали. Обстріл здійснено авіабомбою ФАБ-500. Дані оновлюються, – повідомив Синєгубов.

Сьогодні, 24 вересня, російські окупанти атакували місто Харків. Зафіксовано влучання по двох житлових багатоповерхівках у Київському та Салтівському районах. Один із будинків майже відремонтували після попереднього влучання.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 24 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 137 бойових зіткнень.

Президент Чехії Петр Павел прокоментував обурення МЗС України стосовно його зауваження щодо “реалістичних сценаріїв” завершення війни і що Росія може зберегти тимчасовий контроль над деякими окупованими раніше українськими територіями.

Експерт німецького видання Bild щодо аналізу відкритих даних Юліан Рьопке зауважив, що один з проросійських каналів опублікував фотографії російських військових із китайським бронеавтомобілем ZFB-05.

Більшість українських військовослужбовців – це люди, які й до повномасштабної війни займали активну громадянську позицію….

Іран прагне переговорів із Заходом у зв’язку зі звинуваченнями в постачанні Росії балістичних ракет, заявив іранський президент Масуд Пезешкіян. Він вкотре наголосив, що Тегеран не постачав Москві ці боєприпаси,