Керівництво лісгоспу роками вирубувало деревину у заповідній зоні на Прикарпатті – ДБР

Джерело: ДБР

За матеріалами ДБР на Прикарпатті судитимуть керівництво лісгоспу, яке роками незаконно рубало деревину на заповідній території.

Працівники ДБР завершили розслідування щодо організованої групи з-поміж посадовців державного підприємства “Кутське лісове господарство”. Зауважується, що вони роками незаконно рубали деревину на території Національного природного парку “Гуцульщина”.

Керівнику та трьом учасникам групи ДБР у співпраці з УСР Нацполіції та СБУ повідомило про підозру у квітні цього року.

Група, котру створив та очолив керівник підприємства, діяла з 2018 року, до її складу входили різні працівники лісового господарства. Протиправна діяльність впродовж кількох років завдала збитків екології на майже 250 млн грн.

Посадовці незаконно, без жодних дозволів та погоджень видавали документи для проведення рубок на ділянках, які вже понад 20 років не були в підпорядкуванні лісового господарства, а входили до складу Нацпарку. Зрубану деревину ділки продавали, а гроші привласнювали, — наголосили у ДБР.

Раніше ми повідомляли, що Господарський суд Закарпатської області ухвалив рішення про стягнення з філії “Свалявське лісове господарство” ДСГП “Ліси України” 422 тисячі грн відшкодування за порушення законодавства про охорону довкілля.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 24 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 137 бойових зіткнень.

Литовські парламентарі мають намір ухвалити рішення про заборону працівникам, котрі мають доступ до секретної інформації, виїжджати до недружніх зарубіжних країн.

Президент Чехії Петр Павел прокоментував обурення МЗС України стосовно його зауваження щодо “реалістичних сценаріїв” завершення війни і що Росія може зберегти тимчасовий контроль над деякими окупованими раніше українськими територіями.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що країна має бути спроможною відповісти на загрози, що походять від її супротивників, тому їй потрібно й надалі зміцнювати свій військовий потенціал, а також модернізувати армію.

Експерт німецького видання Bild щодо аналізу відкритих даних Юліан Рьопке зауважив, що один з проросійських каналів опублікував фотографії російських військових із китайським бронеавтомобілем ZFB-05.