Україна потрапила у десятку світового рейтингу благодійності

Джерело: Charities Aid Foundation

Україна увійшла до десятки світових лідерів, зайнявши сьоме місце,  згідно з останнім рейтингом благодійності 2024 року від Charities Aid Foundation. Цей рейтинг базується на рівні участі громадян у благодійних ініціативах, таких як допомога незнайомцям, фінансові пожертви та волонтерство.

Звіт показує, що 77% українців надавали допомогу нужденним, 67% робили пожертви на благодійність, а 27% брали участь у волонтерській діяльності. Попри опущення на сьому позицію в порівнянні з другим місцем у 2022 році, Україна вже третій рік поспіль входить до першої десятки, демонструючи високу самоорганізацію та солідарність свого суспільства.

У загальному рейтингу Україна випереджає такі країни, як США (шосте місце) та Австралія (восьме місце). Наприклад, у США 63% населення допомагають незнайомцям, 58% роблять пожертви, а 24% займаються волонтерством, в Австралії — 69%, 61% та 36% відповідно.

Фото: World Giving Index 2024

Першу позицію в рейтингу займає Індонезія, яка вже сьомий рік утримує лідерство. Тут 90% громадян роблять фінансові пожертви, а 65% займаються волонтерством. Інші країни, що увійшли до десятки, включають Кенію (друге місце), Сінгапур (третє), Гамбію (четверте), Нігерію (п’яте), Об’єднані Арабські Емірати (дев’яте) та Мальту (десяте).

Довідка: Світовий рейтинг благодійності (World Giving Index) укладається на основі даних опитувань Gallup World View, які охоплюють понад 150 тисяч респондентів зі 153 країн. Рейтинг оцінює участь громадян у трьох видах благодійної діяльності: допомога незнайомцям, пожертви та волонтерство.

Знову зросла кількість загиблих внаслідок російських атак по багатоповерхівці Харкова, вчора, 24 вересня.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі порівняв президента Росії Володимира Путіна з рабовласником та назвав Росію “мафіозною державою”, яка прагне стати “мафіозною імперією”.

За словами старшого генерала, НАТО планує координувати транспортування великої кількості поранених військовослужбовців від лінії фронту у випадку війни з Росією.

25 вересня російські війська здійснили обстріл пожежно-рятувальної частини в місті Костянтинівка (Донецька область), внаслідок якого було важко поранено старшого пожежного-рятувальника.

Російські війська здійснюють тиск на Вугледар Донецької області з трьох напрямків, і найближчим часом ситуація, ймовірно, не зміниться. Британська розвідка повідомляє про подальші успіхи росіян у цьому районі.