США та Румунія підпишуть угоду про оборонний кредит на $920 млн

Джерело: Reuters

Сполучені Штати підпишуть у середу, 25 вересня, угоду про пряму позику з Румунією на суму 920 мільйонів доларів для підтримки її програми оборонної модернізації, повідомив уряд Румунії.

Румунія має спільний кордон з Україною протяжністю 650 км і протягом останнього року уламки російських безпілотників неодноразово потрапляли на її територію. Деякі райони також знаходяться поблизу портів річки Дунай, які часто стають об’єктами нападів Росії.

Згідно з кредитною угодою, міністерство оборони отримає прямий доступ до 700 мільйонів доларів США, а до 220 мільйонів доларів підуть на державну ROMARM, яка контролює 15 компаній, що виробляють зброю та боєприпаси.

Кредит, наданий Сполученими Штатами через механізм іноземних військових продажів (FMS), має 12-річний план погашення.

Розмова про роль соціально відповідального бізнесу в підтримці української мови та культури відбудеться 26 вересня…

На околицях Вугледара Донецької області російських військ нині немає, проте диверсійно-розвідувальні групи (ДРГ) намагаються прорватися до міста. Українські військові знищують ці спроби, не дозволяючи ворогу закріпитися.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган в інтерв’ю NBC News заявив, що США та інші члени західного альянсу “не хочуть, щоб Україна була державою-членом”.     

Знову зросла кількість загиблих внаслідок російських атак по багатоповерхівці Харкова вчора, 24 вересня.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі порівняв президента Росії Володимира Путіна з рабовласником та назвав Росію “мафіозною державою”, яка прагне стати “мафіозною імперією”.