Король Таїланду підписав закон про легалізацію одностатевих шлюбів

Джерело: France 24

У вівторок, 25 вересня, король Таїланду Маха Ваджиралонгкорн підписав закон про легалізацію одностатевих союзів. Це робить Таїланд першою країною в Південно-Східній Азії, яка легалізувала одностатеві шлюби.

До цього такі шлюби в Азії визнавали лише Тайвань і Непал.

Новий закон, затверджений королем, набуде чинності через 120 днів, і перші весілля можуть відбутися вже в січні 2025 року.

Зазначимо, що Сенат королівства схвалив закон про рівність шлюбів ще 18 червня. 130 сенаторів проголосували “за”, поки 4 депутати виступили проти закону.

Закон надає парам ЛГБТК+ ті ж юридичні права та визнання, що й гетеросексуальним парам, включаючи права щодо спадкування, усиновлення та прийняття рішень щодо охорони здоров’я.

Станом на 16:00 в середу, 25 вересня, з початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту зросла до 88. 

Компанія Duolingo, відома своїм застосунком для вивчення мов, разом з брендом музичних інструментів Loog випустила портативне піаніно для початківців. Інструмент Loog x Duolingo Piano доповнює музичний курс Duolingo, який було запущено торік.

Правоохоронці виявили, що 36-річний “смотрящий” організував постачання наркотиків до Райківської виправної колонії, що на Житомирщині. Маючи авторитет серед засуджених, він залучив до справи кількох ув’язнених та жителів Бердичева і Києва.

Російський парламент в середу, 25 вересня, проголосував за законопроєкт про заборону усиновлення дітей у країнах, де дозволена зміна статі.

У новій штаб-квартирі аукціонного дому Christie’s у Гонконгу 26 вересня на торги виставлять картину французького художника Клода Моне з серії “Водяні лілії”.