Парламент РФ підтримав заборону на усиновлення до країн, де допускається зміна статі

Джерело: France24

Російський парламент в середу, 25 вересня, проголосував за законопроєкт про заборону усиновлення російських дітей у країнах, де дозволена зміна статі.

Депутати проголосували за підтримку законопроєкту в першому читанні майже одностайно: 397 голос “за” і один “проти”.

Законодавці заявили, що вони хочуть гарантувати, що усиновлені російські діти не зазнають зміни статі і “не опиняться в країні, де дозволені одностатеві шлюби”.

Раніше спікер Держдуми РФ В’ячеслав Володін заявив, що Європа та США “хворі” через те, що дозволили зміну статі.

Законопроєкт ще мають прийняти у другому читанні, схвалити верхньою палатою й тоді його має підписати Путін.

Шведський музикант, учасник гурту ABBA 79-річний Бйорн Ульвеус одружився зі своєю партнеркою, 52-річною Крістіною Сас. Пара познайомилася в Нюрнберзі, Німеччина, у 2021 році.

Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер заявив, що успіх України у війні не залежить від застосування далекобійних ракет для ударів російською територією. Своєю чергою, Київ наполягає на дозволі застосовувати західне озброєння для ударів по РФ.

Медична благодійна організація “Лікарі без кордонів” (MSF) тестує систему зі штучним інтелектом для розпізнавання змій у Південному Судані, використовуючи базу даних із 380 000 зображень для ідентифікації отруйних видів.

У Нідерландах уряд заборонив телефони, планшети та ноутбуки під час засідань та офіційних зустрічей з міркувань безпеки.

Північноєвропейським державам запропонували приєднатися до проєкту “Північна бригада” під час нещодавнього візиту заступника міністра оборони з питань європейської інтеграції Олександра Балануци до Норвегії та зустрічі із держсекретаркаю норвезького Міністерства оборони Анн Марі Аанеруд.