Ситуація на фронті: ворог особливо активний на Покровському та Курахівському напрямках

Джерело: Генеральний штаб ЗСУ

Станом на 16:00 в середу, 25 вересня, з початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту зросла до 88. 

Окупанти продовжують застосовувати авіацію, зокрема КАБи, та атакують позиції наших захисників, особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках. Сили оборони тримають рубежі та вживають усіх необхідних заходів для недопущення прориву оборони.

Агресор не припиняє застосовувати артилерію та авіацію по території Чернігівської та Сумської областей. 

Також ворог завдав десять авіаударів по території Курської області, застосувавши 20 КАБів.

На Харківському напрямку сьогодні відбулося три бойових зіткнення. Наші війська відбили атаку росіян у районі Вовчанська. Два боєзіткнення поблизу Тихого досі тривають.

Три штурмові дії загарбників наші воїни відбили поблизу Лозової та Кругляківки на Куп’янському напрямку. Поблизу Синьківки точиться бій.

На Лиманському напрямку ворог атакує в районах Греківки, Новосадового та Білогорівки. Всього з початку доби на цьому напрямку нараховується вже сім боєзіткнень, з яких три тривають досі.

На Сіверському напрямку окупанти активно застосовують авіацію. Зазнав ударів КАБами Сіверськ, також Федорівка опинилася під ударами некерованих авіаційних ракет.

Тривають бої в районах Григорівки, Часового Яру та Кліщіївки на Краматорському напрямку, де противник намагається потіснити українських захисників.

На Торецькому напрямку противник за підтримки штурмової та бомбардувальної авіації шість разів атакував позиції наших військ. На даний час бої тривають поблизу Щербинівки та Неліпівки.

Найгарячіше на Покровському напрямку. У районах Новоторецька, Лисівки, Новогродівки, Селідового та Костянтинівки точаться запеклі бої. Наразі ворог здійснив 33 спроби штурму українських позицій.

На Курахівському напрямку тривають сім боєзіткнень в районах Цукуриного, Гірника та Георгіївки. Одинадцять ворожих штурмів захисники вже відбили.

На Времівському напрямку відбито чотири штурмові дії противника поблизу Вугледара та Водяного, чотири ворожі штурми продовжуються.

На Оріхівському напрямку три безуспішні атаки ворога оборонці відбили. Загарбники активно застосовують авіацію по районах населених пунктів Новоандріївка та Кам’янське.

На Придніпровському напрямку окупанти завдали авіаційних ударів по Херсону та Бургунці, застосувавши авіабомби та некеровані авіаційні ракети. 

Командування Збройних Сил України вживає всіх необхідних заходів для стримування наступу противника.

25 вересня на позачерговому засіданні Генеральної Асамблеї Асоціації омбудсманів Середземномор’я схвалили рішення про виключення російського омбудсмана зі свого складу.

Представники металургійної галузі заявляють, що ТЦК та СП мобілізують їхніх співробітників. У зв’язку з цим бізнес-асоціації закликали уряд створити та впровадити ефективний механізм економічного бронювання.

Вже кілька тижнів українська влада має нову улюблену іграшку – “план перемоги”, анонсований президентом Зеленським і позиційований як шлях до швидкого(!) та успішного закінчення російсько-української війни. Однак на заході ставлення до чергового “медіаконтрнаступу” української влади є доволі прохолодним, адже за планом українського президента чи всю роботу мають виконати західні уряди та платники податків. До того ж негайно – в наступні 1-3 місяці.

Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер заявив, що успіх України у війні не залежить від застосування далекобійних ракет для ударів російською територією. Своєю чергою, Київ наполягає на дозволі застосовувати західне озброєння для ударів по РФ.

Північноєвропейським державам запропонували приєднатися до проєкту “Північна бригада” під час нещодавнього візиту заступника міністра оборони з питань європейської інтеграції Олександра Балануци до Норвегії та зустрічі із держсекретаркаю норвезького Міністерства оборони Анн Марі Аанеруд.