ТЦК мобілізує працівників заводів, а не шукає ухилянтів – президент «Укрметалургпрому»

Джерело: Економічна правда

Представники металургійної галузі заявляють, що ТЦК та СП мобілізують їхніх співробітників. У зв’язку з цим бізнес-асоціації закликали уряд створити та впровадити ефективний механізм економічного бронювання.

“ТЦК йде не шукати тих, хто ухиляється, а приходить на робоче підприємство, стоїть на прохідній і за пів дня виконує норму за 2-3 місяці”, – заявив президент обʼєднання підприємств “Укрметалургпром” Олександр Каленков.

Попри те, що всі підприємства об’єднання вважаються критично важливими для економіки, на них мобілізували в середньому 20% працівників. Зокрема, за словами голови об’єднання, на заводі “АрселорМіттал” у Кривому Розі мобілізували 3,5 тисячі робітників, а на підприємствах “Метінвесту” – близько 10 тисяч.

“Наші підприємства створюють багато робочих місць в інших галузях й інших регіонах присутності. Одне робоче місце в нашій галузі створює вісім в інших галузях”, – зазначив він.

  • Якщо ворог окупує Покровськ, Україна ризикує вдвічі зменшити виробництво сталі через нестачу вугілля. Таку заяву зробив президент об’єднання “Укрметалургпром” Олександр Каленков.
  • Уряд найближчим часом змінить систему бронювання від мобілізації, запровадивши “червоні” лінії, які унеможливлять відкуп від військової служби. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що для цього залучають військових, щоб забезпечити відповідність бронювання національним інтересам.

Дмитро Гуменюк, військовослужбовець Державної прикордонної служби України, отримав біонічний протез руки після тяжкого поранення, яке сталося понад рік тому. Протез був оплачений громадською організацією «Фундація Течія», заснованою меценатом Олегом Кротом.

Кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп на політичному зібранні у штаті Джорджія заявив, що в разі переобрання він “виведе Сполучені Штати з війни в Україні”.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з двопартійною делегацією Сенату США на чолі з лідером демократів та республіканців у сенаті Чаком Шумером і Мітчем Макконнеллом та ознайомив їх із ключовими пунктами плану перемоги.

Президент України Володимир Зеленський нібито розглядає можливість проведення виборів у 2025 році на тлі падіння його рейтингів. 

В Єдиному реєстрі зниклих безвісти за особливих обставин наразі зареєстровано 55 тисяч осіб, більшість з яких – військовослужбовці. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко.