На Тернопільщині 44-річний чоловік пошкодив могили 11 військовослужбовців

Джерело: ГУНП у Тернопільській області

У Тернопільській області місцевий мешканець пошкодив могили 11 військовослужбовців. Його вже затримали. За вчинене йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Про пошкодження могил поліціянтам повідомили мешканці села Млинівці вранці 27 вересня. За їх словами, на місцевому кладовищі невідомий позривав українські прапори та повиривав хрести з могил українських захисників.

Правоохоронці прибули на місце інциденту та зафіксували 11 пошкоджених могил військовослужбовців, які загинули у боротьбі з російським агресором.

Особу зловмисника встановили швидко. Ним виявився 44-річний житель Тернопільського району. Мотиву злочину чоловіка встановлюють.

Вирішується питання про внесення відомостей за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою, іншим місцем поховання). Санкція статті передбачає покарання – від трьох до п’яти років обмеження або позбавлення волі.

Також у межах проведення досудового розслідування буде призначена відповідна експертиза щодо встановлення осудності фігуранта.

Президент України Володимир Зеленський та кандидат у президенти США Дональд Трамп зустрілися у п’ятницю, 27 вересня, в Нью-Йорку у Trump Tower.

26 вересня у Києві стартував літературний фестиваль “Книжкова країна”, який, на перший погляд, охоплює переважно…

Галина Глобчаста, староста сіл Макіївки та Греківки, у березні-квітні 2022 року опинилася в окупації. Через її патріотизм Галина стала мішенню для окупантів, які викрали, катували її в школі, де вона працювала. Зрештою їй з чоловіком вдалося втекти.

У Нью-Йорку хочуть зменшити народжуваність щурів, вводячи гризунам протизаплідні засоби.

Станом на 16:00 в п’ятницю, 27 вересня, від початку доби на фронті відбулося понад 70 бойових зіткнень. Ситуація залишається складною та напруженою. Сьогодні найгарячіше на Курахівському та Покровському напрямках.