З початку повномасштабного вторгнення Порошенко наїздив 200 тисяч км у поїздках на фронт

Джерело: “Європейська Солідарність”

З початку повномасштабного вторгнення лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко здійснив майже 130 поїздок на фронт, підтримуючи бригади та батальйони Сил оборони. Він підрахував, що загальна відстань його поїздок перевищила 200 тисяч кілометрів.

З 25 лютого, окрім двох місяців, коли Київ був в напівоточенні, він практично щотижня відвідував фронт. Середня відстань кожної поїздки перевищує півтори тисячі кілометрів. Якщо врахувати, що довжина екватора становить 40 тисяч кілометрів, то в політика вийшло проїхати приблизно 4,5 екватора.

“Це і Схід, біля Часового Яру, і Словʼянськ, Краматорськ, і Покровськ, і південь, Оріхове, Запоріжжя і Херсон. І тепер уже і північ, Вовчанськ, Суми, Харків”, – говорить Порошенко.

” Хто може зробити більше – прошу позмагатися. А ще краще – позмагатися в допомозі Збройним Силам”, – додав він.

Петро Порошенко зазначив, що 80% дзвінків від військових стосуються прохання про допомогу з технікою або дронами. Він наголосив, що не завжди може задовольнити усі запити, але коли це спільна позиція роти чи батальйону на важливих напрямках оборони, допомога надається в пріоритетному порядку.

Джерело: “ЄС”

Порошенко повідомив, що його команда законтрактувала 40 тисяч FPV-дронів, що становить майже 20% від загальних постачань в Україну. Ці дрони є критично важливими для захисту, оскільки без них бригади не можуть ефективно воювати. Він також зазначив важливість дронів, поставлених волонтерами, для забезпечення фронту.

“Коли кажуть, що, слухайте, Порошенко це робить для піару. Я би залюбки цього не робив. Я би залюбки свої сили і свої гроші спрямував на розробку новітніх видів озброєння і захисту. Але коли кожен тиждень тобі дзвонять, кажуть про критичну ситуацію на тій чи іншій ділянці фронту – ми не їздимо на фронт зробити селфі і повернутися. Ми їздимо на фронт для того, щоб відреагувати на запити, на крики про допомогу наших побратимів. І не зупинимося, і не припинимо це робити”, – резюмує Петро Порошенко.

Президент України Володимир Зеленський та кандидат у президенти США Дональд Трамп зустрілися у п’ятницю, 27 вересня, в Нью-Йорку у Trump Tower.

Галина Глобчаста, староста сіл Макіївки та Греківки, у березні-квітні 2022 року опинилася в окупації. Через її патріотизм Галина стала мішенню для окупантів, які викрали, катували її в школі, де вона працювала. Зрештою їй з чоловіком вдалося втекти.

Станом на 16:00 в п’ятницю, 27 вересня, від початку доби на фронті відбулося понад 70 бойових зіткнень. Ситуація залишається складною та напруженою. Сьогодні найгарячіше на Курахівському та Покровському напрямках.

Сили спеціальних операцій презентували фільм, в якому поділились подробицями операції в Кринках, зокрема розповіли про ліквідацію одного з командирів росіян. 

З початку повномасштабного вторгнення лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко здійснив майже 130 поїздок на фронт, підтримуючи бригади та батальйони Сил оборони. Він підрахував, що загальна відстань його поїздок перевищила 200 тисяч кілометрів.